Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL] [PHP] pętla w zapytaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sebamasta
mam taki problem mam zapytanie do bazy danych które zwraca mi konkretny wynik, problem polega na tym że chciałbym wprowadzić pętlę aby wyniki zostały wyświetlane dla innych wartości oto zapytanie

1. mysql_select_db($database_panelucznia, $panelucznia);
  2. $query_altproba = "SELECT data_alt, sum(pole1*(1-abs(sign(id_przedm-'".$row_przedmioty['id_nazw']."')))) as '".$row_przedmioty['id_nazw']."' FROM alt WHERE id_uczniaalt = 1 GROUP BY data_alt";
  3. $query_limit_altproba = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_altproba, $startRow_altproba, $maxRows_altproba);
  4. $altproba = mysql_query($query_limit_altproba, $panelucznia) or die(mysql_error());
  5. $row_altproba = mysql_fetch_assoc($altproba);

a pętla wygląda tak
  1. do { } while ($row_przedmioty['id_nazw'] = mysql_fetch_assoc($przedmioty));

poniżej miejsce które ma być zapętlone, jednak próbowałem wstawić tą pętlę próbując z "'. różnych kombinacji ale pojawiają sie błędy

1. $query_altproba = "SELECT data_alt, do { echo $row_przedmioty['id_nazw']; sum(pole1*(1-abs(sign(id_przedm-'".$row_przedmioty['id_nazw']."')))) as '".$row_przedmioty['id_nazw']."' } while ($row_przedmioty['id_nazw'] = mysql_fetch_assoc($przedmioty)); FROM alt WHERE id_uczniaalt = 1 GROUP BY data_alt";
  2. $query_limit_altproba = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_altproba, $startRow_altproba, $maxRows_altproba);
  3. $altproba = mysql_query($query_limit_altproba, $panelucznia) or die(mysql_error());
  4. $row_altproba = mysql_fetch_assoc($altproba);

proszę o pomoc
Fifi209
Cytat(sebamasta @ 25.10.2009, 18:23:51 ) *
poniżej miejsce które ma być zapętlone, jednak próbowałem wstawić tą pętlę próbując z "'. różnych kombinacji ale pojawiają sie błędy
proszę o pomoc

Jeśli Waćpan będzie tak uprzejmy i wklei Nam błędy, na pewno pomoże to w rozwiązaniu problemu. Polecam też dokładniejsze opisanie problemu.
sebamasta
problem polega na tym że nie potrafię poprawnie tej pętli zastosować w tym zapytaniu
Fifi209
Może dla tego, że chcesz tam wstawić coś czego jeszcze nie pobrałeś z bazy? smile.gif

Pokaż strukturę tabel(i) i opisz dokładnie czego potrzebujesz, wtedy zapewne będziemy potrafili pomóc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.