mam następujący problem. Mam następującą funkcjonalność. Po wypełnieniu formularza użytkownikom pojawia się strona z info, że zaraz zacznie pobierać się plik. Po chwili pojawia się okno downloadu.
A teraz problem. Jak zrobić, żeby po rozpoczęciu downloadu zrobić redirect na inna stronę. Kombinowałem już na kilka sposobów. Jak redirect nie był potrzebny to okno downloadu było wywoływane javascriptem, gdzie podmieniany był window.location.href. Później zacząłem kombinować z iframem, którego dodawałem do dokumetu na document ready a jego src wskazywał na akcje, której kod był mniej więcej następujący
die;
Js do redirectu natomiast mniej więcej tak:
$('iframe document').ready(function(){ window.location.href = 'tu ma byc redirect'; } )
Z tym, że event ready documentu zawartego odpalał się zbyt wcześnie i następował rediretc przed pojawieniem się oknoa downloadu. Kombinowałem też z ustawieniem opóźnienia na sztywno, ale czas wygenerowania okienka ( wyświetlenia okna pobrania pdf) jest róźny i czasem mu chwilkę schodzi więc to też odpada

Wiem, że iframe to zło, ale myślałem, że rozwiąże sprawę. Może w ogóle źle podchodzę do tematu?

Czy może ktoś miał do wykonania podobną funkcjonalność? Będę wdzięczny konstruktywne rady i pomoc.
Pozdrawiam, Artur