Mam taką funkcję która należy do klasy PageNavigator :
private function createLink($offset, $strdisplay) { $strtemp = '<a href="'.$this->pagename.'?controller='."{$controller}".'&action=mailbox&'.$this->firstparamname.'='.$offset; $strtemp .= $this->params.'">'.$strdisplay.'</a>'."\n"; return $strtemp; }
<br><br>Jak widać w łańcuchu przekazywanym przez url mamy {$controller},
Ponieważ obiekt klasy PageNavigator jest przekazywany do systemu szablonów smarty to pomyślelem że taka konstrukcja będzie działać, przy czym {$controller} to zmienna ładowana przez inna funkcje również do Smarty.
W innych miejscach zmienna {$controller} jest uzupełniana prawidłowo, niestety w tym łańcuchu wogóle sie nie uzupełnia.....
Czy wogóle taka konstrukcja ma prawo działać ? Na moją logikę tak

Przedstawie jeszcze w jaki sposób jest ładowana zmienna do szablonu :
$smarty = new Smarty_Setup; $smarty->assign('title', 'Offline Mailbox'); $smarty->assign('controller', 'file'); $smarty->assign('box_name', $box_name); //$smarty->assign('stats', $stats); //$smarty->assign('box', $boxes); $smarty->assign('parts', $parts); $smarty->assign('navigator', $navigator); $smarty->display('mailbox.tpl');
Jak widać powyżej mamy zmienną 'controller' a na samym końcu ładuję do widoku łańcuch zapytania $navigator
Ale niestety tak jak wspomniałem {$controller} w tym przypadku wogóle się nie uzupełnia......macie jakieś wskazówki ?
A tutaj kawalek szablonu tpl :
value = "{$controller}" jest uzupelniane poprawnie
Dalej mamy {$parts.navigator} i tam znajduje sie łańcuch z pierwszej przedstawionej funkcji w którym to znajduje sie zmienna dla smarty {$controller}, czy to ma prawo działać ?