Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nikos
Witam mam pewien problem.
Strona pewnej szkoły działa na serwerze z multimedia od kilku dni występuje problem

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /home/nazwastrony/newsy/inc/shows.inc.php on line 12

W momencie próby logowania do panelu admina

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /home/nazwa/newsy/index.php on line 28

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /home/nazwa/newsy/index.php on line 32

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /home/nazwa/newsy
/inc/functions.inc.php
on line 51

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /home/nazwa/newsy/inc/functions.inc.php on line 55

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/pg2brzesko/newsy/index.php:28) in /home/pg2brzesko/newsy/index.php on line 157

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/pg2brzesko/newsy/index.php:28) in /home/pg2brzesko/newsy/index.php on line 158

Stronę administruje znajomy nauczyciel dzwonił do multimedi jednak oni stwierdzili że problem leży po jego stronie.
Czy może mnie ktoś utwierdzić w przekonaniu że jednak problemem są ustawienia serwera a może jednak coś się pozmieniało w którymś pliku?
Administrator strony twierdzi że w plikach na serwerze nie było grzebane
Co proponujecie z góry dziękuję za każdą odpowiedź

Strona oparta o CuteNews 1.4.5
thek
Ta... Jasne. Multimedia niewinna a jak byk pisze, że wprowadzono zmianę ustawień PHP i pewne funkcje znalazły się na liście niedozwolonych. Goście z Multimedii kręcą albo ktoś grzebał w konfigu bez ich wiedzy smile.gif

EDIT: zapomniałbym dodać, że w Multimedii mają bajzel winksmiley.jpg Sam mam tę firmę jako usługodawcę netu w domu. Przy zmianie netu na szybszy nawet nie zauważyli, że powinienem mieć 2048 zamiast 128 winksmiley.jpg Dopiero po telefonie do techników i odczekaniu kilku godzin mnie przełączyli na właściwe pasmo.

EDIT2: Zapomniałem dodać... Jesli się o swoje nie będziesz upraszał to zdechniesz na prędkościach sprzed kilku lat za stała cenę, nie mają oni bowiem naturalnej inteligencji, by zwiększać prędkość łącz z wykupywaniem szybszych. Przykład mój: zamieszkałem z dziewczyną, która płaciła za łącze 128 tyle samo co obecna w tamtej chwili oferta łacza za jakoś 1024 a za dopłata kolejnych 20-30PLN miała już łącze 2048 smile.gif Dopiero po mojej interwencji i nowej umowie się zmieniło, ale jak wspomniałem wyżej... Nie bez drobnych zgrzytów.
wookieb
W skrócie. Ludzie z multimedia to dzieciaki po kursie "adminowania". Równie dobrze mogą zablokować echo. Rada? Zmień/cie hosting.
piotrooo89
z multimedią to nic raczej nie osiągniesz... jest to totalna porażka hostingowa, jedna z najgorszych firm dostarczających rozwiązania IT w Polsce. pracowałem pewien czas z ludzi z tej firmy, jest to totalna porażka, najlepsze to jednak są babki w BOK'u to jakaś wielka żenua... zmień hosting to moja rada :]
nikos
Szkoda że nikt nie zapytał wcześniej o hosting rzeczywiście macie racje dziękuję za odpowiedzi. I pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.