Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][html]input nie dostaje focusa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
230005
No więc problem jest następujący: kiedy klikam w pole input, nie mogę w nim pisać. Działa, jeśli zrobię to prawym przyciskiem myszy, albo za pomocą js przy onclick wymuszę focus, ale przecież nie o to chodzi. Czy problemem może być to, że jest on dodawany przez js? W IE oczywiście działa tongue.gif.

Kod jest następujący:

1.  
  2. <form id="reservations" action="#">
  3. <ol>
  4. <li>
  5. <label for="name" class="labelReserv">IMIĘ I NAZWISKO: </label>
  6. <input type="text" name="name" id="name" />
  7. </li>
  8. <li>
  9. <label for="mail" class="labelReserv">E-MAIL: </label>
  10. <input type="text" name="mail" id="mail" />
  11. </li>
  12. </ol>
  13. </form>
  14.  

Nic go nie zasłania, nie ma nad nim żadnego diva, czy coś...
vokiel
Pokaż style css dołączone do tego dokumentu, a najlepiej daj to gdzieś live.
230005
[ciach]

Trzeba kliknąć w przycisk "rezerwacja toru w myjni", potem zaznacz jakiś checkbox i kliknij rezerwuj. I nie patrz jak to wszystko jest niechlujnie wykonane - na produkcyjnym leży dobra i ładniejsza wersja, ale problem powtarza się akurat tu i tu, związane z inputami style są te same, kod js też.
darko
[OT]
@230005 ja bym bardziej zwrócił uwagę na to co widzę w polach cena i łączny czas, tu są błędy, spróbuj poklikać trochę, zobaczysz np. cena 5.684341886080802e-14zł
0godziny albo 60godziny (chyba 60 minut, myć samochód 60 godzin to lekka przesada)
230005
@darko, to są tylko przykłady (choć faktycznie tam mają być minuty smile.gif), a co do obliczeń to już sobie z tym poradziłem, dlatego też napisałem żebyście nie zwracali uwagę na to jak niechlujnie wykonana jest ta strona, bo wiele rzeczy jest obecnie innych. Chodzi mi tylko o te nieszczęsne inputy smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.