Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tabele, rozjazdy ?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
cameleon666
Możecie mi powiedzieć dlaczego tabele czasem się rozjeżdżają ?, że nie lizałem dość długo css lubię staromodnie na tabelach robić. Ale w tym przypadku skacze mi cała strona, tzn. przy odświeżeniu strony cały content sklepu idzie w prawo. niestety kod nie jest zbyt zoptymalizowany i idealny to stary oscommersiak :/, wracając do głównej kwestii co może być tego przyczyną ?.

http://www.fabryka-snow.com/sklep/

thx.
wesołych
krzysztof_kf
Patrzyłem zobaczyłem dla mnie wszystko jest ok smile.gif
cim
Witam,

przejrzałem kilka podstron i też nie zauważyłem, żeby coś uciekało na prawo. Jednak skoro tak się zdarza to popatrzyłem w kod i może czasami problem powoduje brak definicji szerokości. Tzn. masz strukturą jak poniżej:

1. Tabela ogólna layoutu
  2. - tabela 1 z linkami
  3. - tabela 2 z treścią

I w tabeli ogólnej masz podane wymiary (100%), w tabeli 1 masz podany konkretny wymiar (753 - tak jak środkowej kolumny w ogólnej tabelce) natomiast w tabeli z treścią wymiar masz zadeklarowany na 100% albo brakuje definicji, więc jak się coś posypie, przerwie czy przesyłaniu etc to może tą drugą tabele rozciąga na 100% szerokości okna... innego pomysłu nie mam.

Pozdrawiam
cameleon666
Dodałem definicje, generalnie chodzi mi o przeglądarkę Firefox w najnowszej wersji, na IE jest ok.
Jeśli nie macie tego na FF prześlę Video jak to u mnie wygląda...
krzysztof_kf
mam najnowszego firefoxa tylko tą przeglądarkę używam i moim zdaniem masz wszystko ok smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.