Od niedawna zajmuje się pisaniem autorskiego theme'a pod Wordpress i mam pewien problem z CSS. Mianowicie - do pewnych klas dopisuje także styl linków, z czego a:link, a:active i a:visited są razem, zaś a:hover jest oddzielnie. Co dziwne, jeśli dodam jakiś kolejny styl z określeniem linków, to od razu wszystkie przejmują od niego właściwości! Dzieje się tak tylko w Firefoxie oraz Chrome, zaś, paradoksalnie, w IE wszystko działa jak należy! Sprawdzałem validatorem, czy aby nie ma jakiś błędów w kodzie - wszystko jest ok, jedynie jest trochę uwag. Na początku problem dotyczył głównie wielkości czcionki - poradziłem sobie z tym dopisując "!important" przy font-size. Teraz jednak, gdy mam określoną pozycję linku (position: absolute itd.) to reszta linków przejmuje od niego właściwości. W tym jednak wypadku dopisanie !important niczym nie poskutkowało.
Przykładowo, mam styl:
.tytul a:link, a:active, a:visited{ color:#7db7f2; text-decoration:none; font-size: 24px!important; } .tytul a:hover{ text-decoration:none; background: #7db7f2; color:#ffffff; font-size: 24px; } /* ponizej bedzie pokazany drugi, ktory robi problem */ .comment-box a:link, a:active, a:visited{ font-size: 16px!important; font-family: verdana; color: #7db7f2; background: none; text-decoration: none; position: relative; top: 5px; margin-left: 10px; } .comment-box a:hover{ font-size: 16px; font-family: verdana; color: #ffffff; background: #7db7f2; text-decoration: none; position: relative; top: 5px; margin-left: 10px; }
Tutaj dla porównania poprawna wersja (z usuniętym 'comment-box a' z arkusza css oraz ta z błędem:

Szukałem w sieci, ale nic na ten temat nie znalazłem. Liczę na pomoc