Robię prostą wyszukiwarkę która będzie przeszukiwała moją stronę. Chcę żeby szukała w tabelach 'news', 'articles', 'pages' po polu 'title' oraz 'tag' i dobierała wyniki wg trafności - wiem, że taki algorytm będzie skomplikowany ale na początek może być coś takiego, że załóżmy wpisuje "mercedes 124" to w pierwszej kolejności wypisuje mi strony które w title mają te dwa wyrażenie, następnie strony które w tagu mają te dwa wyrażenie, a potem strony które w title mają tylko jedno wyrażenie, i na końcu strony które w tagu mają jedno wyrażenie

Na razie mam takie coś:
$s=$_GET['s']; echo "<form method='GET' action=''> Szukaj:<input type='text' name='s'> <input type='submit' value='Szukaj'> </form>"; $result=mysql_query("SELECT id, title, textlead, date FROM news WHERE tag LIKE '%$s%' ORDER BY date DESC"); <p>".$row['textlead']."</p>"; } }
Póki co problem mam takie, że wpisując 'mercedes' wyskakują mi rekordy ale wpisując 'mercedes 124' już nie. W jednym z tematów na forum było rozwiązania tego problemu (explode i foreach) ale u mnie to nie działa :/
A czy może skorzystać w full text search? Macie może jakieś dobre linki żeby zorientować się w temacie? Szukałem ale albo są errory 404 albo coś czego kompletnie nie rozumiem

Pozdrawiam