Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obrobienie duzego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alsz82
Witam wszystkich serdecznie, na początek prószę o wyrozumiałość.

Problem polega na bardzo dużym pliku tekstowym ( kilkanaście tysięcy linii :( ).
W pliku zawarte są interesujące mnie dane cześć jest w html a cześć zwykły tekst.
Chce najpierw przeszukać plik a następnie wyświetlić go na ekranie z interesujacymi mnie danymi.
Następnie wyswietlone dane (interesujace mnie, chce wrzucic do bazy danych).

Jak się do tego zabrać ?? .(codziennie dane są uzupełniane :( )

Na dzień dzisiejszy wyświetla mi zawartość pliku ale danych jest tak duzo ze przywiesza kompa.

Proszę o podpowiedz jak to zrobić ( co zastosowac, aby to tak długo nie mieliło), i wyświetliło to co mnie interesuje.

Czy zastosować przeszukanie po springu (bajt to bajcie, określonej frazy, jak to bedzie wygladało z int-ami, ich wartosc jest zmienna :) ).

Proszę o nakierowanie mnie na rozwiązanie o ile jest to możliwe.

Pozdrawiam
wookieb
używasz fopen i fgets, Przez to lecisz linia po linii i analizujesz ciąg. Jest to szybsze niż pobranie całego pliku file_get_contents i manewrowanie na dużej ilości danych.
emtiej
Tak jak kolega wyżej napisał, albo w linuxie polecenie split, do dzielenia bazy danych poleciłby sql dump splitter-a, ale tu do niczego się nie przyda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.