function sprawdz(kategoria,otoczenie) { DomReady.ready(function() { if(document.getElementById("kat1").checked){ if(document.getElementById("otocz1").checked){ ukryjPokazKategorie(kategoria,true);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,true);} else{ukryjPokazKategorie(kategoria,true);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,false);}} else{if(document.getElementById("otocz1").checked) {ukryjPokazKategorie(kategoria,false);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,true);} else{ukryjPokazKategorie(kategoria,false);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,false)}} }); } function ukryjPokazKategorie(kategoria,pokaz) { // kategoria oznacza id kategorii której widzialność trzeba zmienić // jeśli pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać // dla każdego z markerów for(var i=0; i<markery.length; i++) { // jeśli poszukiwana kategoria jest kategorią markera if(markery[i].kategoria==kategoria) { // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależności od argumetu pokaz if(pokaz==true) markery[i].show(); else markery[i].hide(); odswiezSidebar(); } } } function ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,pokaz) { // kategoria oznacza id kategorii której widzialność trzeba zmienić // jeśli pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać // dla każdego z markerów for(var i=0; i<markery.length; i++) { // jeśli poszukiwana kategoria jest kategorią markera if(markery[i].otoczenie==otoczenie) { // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależności od argumetu pokaz if(pokaz==true) markery[i].show(); else markery[i].hide(); odswiezSidebar(); } } }
oraz html
Trochę to przerobiłem ale teraz mam taki problem że chowają się tylko otoczenia bo otoczenie jest w funkcji sprawdz w argumentach na 2 miejscu jak zmienie na katergorie w drugim miejscu to kategorie się chowają a otoczenie nie. Co mam zrobić konsola nic nie pokazuje żadnego błędu nie wiem o co chodzi
function sprawdzaj(kategoria,otoczenie) { if(document.getElementById("kat1").checked && document.getElementById("otocz1").checked) { ukryjPokazKategorie(kategoria,true);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,true); } else if (document.getElementById("kat1").checked==true && document.getElementById("otocz1").checked==false) { ukryjPokazKategorie(kategoria,true);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,false); } else if (document.getElementById("kat1").checked==false && document.getElementById("otocz1").checked) { ukryjPokazKategorie(kategoria,false);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,true); } else { ukryjPokazKategorie(kategoria,false);ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,false); } } function ukryjPokazKategorie(kategoria,pokaz) { // kategoria oznacza id kategorii której widzialność trzeba zmienić // jeśli pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać // dla każdego z markerów for(var i=0; i<markery.length; i++) { // jeśli poszukiwana kategoria jest kategorią markera if(markery[i].kategoria==kategoria) { // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależności od argumetu pokaz if(pokaz==true) markery[i].show(); else markery[i].hide(); odswiezSidebar(); } } } function ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,pokaz) { // kategoria oznacza id kategorii której widzialność trzeba zmienić // jeśli pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać // dla każdego z markerów for(var i=0; i<markery.length; i++) { // jeśli poszukiwana kategoria jest kategorią markera if(markery[i].otoczenie==otoczenie) { // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależności od argumetu pokaz if(pokaz==true) markery[i].show(); else markery[i].hide(); odswiezSidebar(); } } }
Zrobiłem coś takiego ale i tak nie działa tak jak należy. Znowu jak odkliknę wszystko to jest ok ale jak już zaznaczę spowrotę LED to pokazują się wszystkie LED nawet te ze szkołą mimo że szkoła jest odznaczona
Nikt nie ma żadnego pomysłu co może być tu nie tak?