Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]System Szablonów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matimor
Witajcie
Mam oto taki problem z wyborem systemu, jaki system szablonów jest najlepszy? Tak aby za bardzo nie obciążał serwera i był nie za trudny w obsłudze. Obecnie korzystam ze smarty ale mało mi się on podoba, jeżeli miałbym wybrać PHPTAL to czy da się go zainstalować z poziomu PHP? Chodzi o to aby przy instalacji strony (CMS) PHPTAL sam instalował by się na serwerze.

Pozdrawiam
jareeny
Open Power Template winksmiley.jpg
AndyPSV
smarty-lite
Matimor
Smarty 100% odpada, problem mam z nim taki, że za długo czyta mi dane z wygenerowanego szablonu. Mam wyłączone cachowanie a użytkownik zalogowany jako A widzi szablon dla użytkownika B więc zaczyna się burdel powyżej osobach na stronie. Co do OPT to czy idzie go zainstalować na serwerze z poziomu PHP?
bolverk
Polecam Savant3 oto strona Strona Savant3
Nie trzeba się uczyć nowego języka znaczników jak w Smarty bo wszystko oparte jest na plikach PHP smile.gif

U mnie jest np. coś takiego w pliku Savant3_include.php:
  1. <?php
  2. require_once($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/Savant3/Savant3.php");
  3. $savant3 = new Savant3(array('template_path' => $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"].'/Savant3/templates'));
  4. ?>

i potem sam plik includuje w skrypcie i jest wszystko OK. Jeszcze raz polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.