Próbuję poradzić sobie z pewną modyfikacją pod phpBB2 (przerabiam na phpBB2 by przemo).
Jest to modzik, który pozwala użytkownikom na zabawę pt. zakłady sportowe. Wszystko zarządzane jest poprzez panel administracyjny.
I tutaj rodzi się problem. Jeśli wpiszę godzinę (danego meczu) np. 20:00 to mod zmienia to na 21:00, jeśli wpiszę 01:00, to zmienia się na 02:00 itp. W kodzie modyfikacji widziałem, że pobiera ona sobie czas z forum, a jak wiadomo forum pobiera czas z serwera. Wpadłem na taki pomysł. Znalazłem w pliku administracyjnym moda (jest ich 4 + 1 plik funkcyjny + 2 pliki, które wyświetlają wyniki użytkownikom) taki oto wiersz:
(występuje ona 2x) pomyślałem, że zmienię to na
$time = $gametime[$g];
i będzie po sprawie. Niby jest ok poza jedną rzeczą. Otóż gdy wpisuję 20:00, jest poprawnie wyświetlana 20:00, lecz gdy wpiszę np. 20:13 to wyświetla się jako 20:00, czyli tak jakby przez to dodanie -1 modyfikacja nie uwzględnia wpisanych minut. Dodam, że jest tam dużo funkcji dot. czasu, ale myślę, że chodzi o to.
$time = $gametime[$g] -1;
Jeśli będzie trzeba podeślę pliki modyfikacji.
Bardzo mi na tym zależy i byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na odpowiedź.