# Turn on URL rewriting RewriteEngine On # Put your installation directory here: # If your URL is www.example.com/kohana/, use /kohana/ # If your URL is www.example.com/, use / RewriteBase / # Protect application and system files from being viewed RewriteCond $1 ^(application|system|modules) # Rewrite to index.php/access_denied/URL RewriteRule ^(.*)$ /special_controller/access_denied/$1 [PT,L] # Allow these directories and files to be displayed directly: # - index.php (DO NOT FORGET THIS!) # - robots.txt # - favicon.ico # - Any file inside of the images/, js/, or css/ directories RewriteCond $1 ^(index\.php|robots\.txt|favicon\.ico|www|images|js|css) # No rewriting RewriteRule ^(.*)$ - [PT,L] # Rewrite all other URLs to index.php/URL RewriteRule ^(.*)$ index.php?kohana_uri=$0 [PT,L]
I niby wszystko działa ok poza jedną rzeczą.
Jak się odwołuje np do:
http://photogtaphy4you.com/application/www...es/web/logo.png
to chwyta mi to ten warunek:RewriteRule ^(.*)$ /special_controller/access_denied/$1 [PT,L]
Gdzie przeciez w linijce RewriteCond $1 ^(index\.php|robots\.txt|favicon\.ico|www|images|js|css)
Mam zaznaczone ze na te katalogi i pliki nie ma przekierowywac i pozwolic wspuścić.
Jak leżało to na hsotingu bez fastcgi to działało po zmianie hostingu musiałem zmienić linijkę ostatnia dodaja wywołanie przez ?(index.php?kohana_uri) i zadziałało ale teraz pozostal mi tylko problem z tym dostępem do tych wybranych katalgoów.
Za wszelka pomoc będe wdzięczny:) poniewaz sam na rewrite itp sie nie za bardzo orientuje.