napisałem taki kod jaki widać poniżej i mam problem z edycja rekordu. Po prostu po kliknięciu zamień nic się nie dzieje mógłby ktoś spojrzeć. Kod edycji rekordu wziąłem z jakiegoś tutoriala w internecie ale teraz jakiś dziwny wydaje mi się ten kod.
<html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" /> <title>Projekt bazy danych</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" /> </head> <body> <div id="h2"> <form action="formularz.php" method="post"> <p align="right"> <input type ="hidden" name="wybor" value="dodaj"> <table> id klienta:<input type ="text" name="id"><br /> imie:<input type ="text" name="imie"><br /> nazwisko:<input type ="text" name="nazwisko"><br /> nazwa firmy:<input type ="text" name="nazwa_firmy"><br /> telefon:<input type ="text" name="telefon"><br /> <input type ="submit" value="dodaj"> </table> </p> </form> </div> <?php { $imie1=$_POST['imie']; $nazwisko1=$_POST['nazwisko']; $nazwa1=$_POST['nazwa_firmy']; $telefon1=$_POST['telefon']; if($imie1 and $nazwisko1 and $nazwa1 and $telefon1) { $ins =mysql_query("insert into klienci set imie='$imie1', nazwisko='$nazwisko1', nazwa_firmy='$nazwa1',telefon='$telefon1'"); } } { //echo $_GET['id']; //echo $_GET['wybor']; $zapytanie3="DELETE from Klienci where id_klienta=$_GET[Id];"; if($del) { } else { } } //EDYCJA { if($_GET[id] && $_GET[imie100] && $_GET[nazwisko100] && $_GET[nazwa_firmy100] && $_GET[telefon]) { $zap100="update klienci set imie='$_GET[imie100]', nazwisko='$_GET[nazwisko100]', nazwa_firmy='$_GET[nazwa_firmy100]',telefon='$_GET[telefon100]' where id_klienta=$_GET[Id]"; } } { $zapytanie2="SELECT *from klienci where imie='$_GET[napis]'"; //SZUKANIE IMIENIA if ($_GET["wybor"]== 'szukaj') { { //echo '<div id="h6">'; } { $id2 =$rek[0]; $imie2=$rek[1]; $nazwisko2=$rek[2]; $nazwa_firmy2=$rek[3]; $telefon2=$rek[4]; //echo '</div>'; } } } $zapytanie1 = "SELECT *from klienci"; //echo '<div id="h4">'; { $id =$rekord[0]; $imie=$rekord[1]; $nazwisko=$rekord[2]; $nazwa_firmy=$rekord[3]; $telefon=$rekord[4]; } //echo '</div>'; ?> </body> </html>