Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]kontakt z antyspamem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DestiX
witam potrzebuje kontaktu z anty spamem. CHodzi oto zeby jesli jakies pole nie zostanie wypelnione to nie wysle wiadomosci i pojawi sie text wiadomosc nie zostala wyslana. Jezeli zostanie uzyty hosting poczty (gmail, o2 itp) inny niż zapisany na liscie np ktos napisze fasasfafs@fafsafsa.com to tez nie wysle i pojawi sie text. Wiadomosc mozna wyslac raz na 4-5 minut. To by było mniejwiecej tyle.
gigzorr
Jest tego pełno na google .. Wykaż troche kreatywności , chociaż wiem , że jest to trudne dla poczatkujących...
A jeśli chcesz gotowca to zły dział.
Tokena można użyć aby się zabezpieczyć przed spamem + zwykłe if.
tehaha
co do antyspamu to chyba najlepszy jest re-captcha http://recaptcha.net/
gigzorr
pierwsze z google ->

http://www.egrafik.pl/download/skrypty-php,formularze/
http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=17
http://www.ibdhost.com/contact/
http://php.about.com/od/advancedphp/ss/mail_3.htm
http://www.joe2torials.com/view_tutorial.php?view=68

Przy małym serwisie to raczej mu token starczy , albo jakaś liczbę która się pojawia obliczyć ;p
DestiX
prosze wejsc na www.Robot-site.pl w zakladke kontakt i wpisac co kolwiek i zobaczyc co sie dzieje wyprobowac wszystkie metody np nie uzupelnic czegoc czy cos. Ja chce takie samo tyle ze chce dodac do tego spis hostingow poczty bo np jak na robot-site wpisze sie dsadsadas@dsadsafgd.coffgfg to wysle a kazdy wie ze takiego hostu nie ma. Chce tez takie cos jak jest w zakladce zamowienia
kapuch
Cytat(DestiX @ 29.05.2010, 21:29:19 ) *
prosze wejsc na www.Robot-site.pl w zakladke kontakt i wpisac co kolwiek i zobaczyc co sie dzieje wyprobowac wszystkie metody np nie uzupelnic czegoc czy cos. Ja chce takie samo tyle ze chce dodac do tego spis hostingow poczty bo np jak na robot-site wpisze sie dsadsadas@dsadsafgd.coffgfg to wysle a kazdy wie ze takiego hostu nie ma. Chce tez takie cos jak jest w zakladce zamowienia

Ze tak pozwole sie zapytac...Jak ty masz zamiar swiadczyc uslugi w programowaniu PHP, skoro nawet glupiego anty spamu nie potrafisz do formularza zrobic? Baa nawet zainstalowac gotowca nie potrafisz...

Zeby nie bylo offtopa, captcha, a co do maila, to tak ciezko porownac to co jest po @ z ustalonymi domenami?
Baa, mozna by bylo sie nawet pokusic o to, aby sprawdzic, czy dana domena istnieje w sieci, wystarczy wyciac to co jest po @ i uzyc pewnej funkcji, ktora sprawdzi czy dana domena istnieje...a jakiej funkcji uzyc? Ty tu jestes programista winksmiley.jpg
DestiX
kapuch a z kad wiesz ze zamowienia maja dotyczyc php ?! i na jakiej podstawie tak twierdzisz ?! wystarczylo by abys wszedl na moja strone (www.Destix.tk) do zakladki download i zobaczyl co tam pisze... Ja robie skrypty do sampa (san andreas multiplayer) a nie php... Poza tym prosty formularz potrafie zrobic ale nie potrafie anty spamu zrobic i licze na to ze ktos mi to zrobi lub poda link do wlasnie takiego skryotu lub instrukcji jak napisac
kapuch
Cytat(DestiX @ 29.05.2010, 22:44:23 ) *
kapuch a z kad wiesz...

Z kątowni smile.gif Pisze sie SKĄD!!!

Cytat(DestiX @ 29.05.2010, 22:44:23 ) *
... licze na to ze ktos mi to zrobi...

Niech odpowiedzia bedzie cytat z Twojej strony
Cytat
Zamówienia oczywiście są odpłatnie zależy też ich cena od wymagań klienta

PS. Napisalem Ci jak to zrobic, oczywiscie na gotowca z mojej strony nie licz.
PS 2: Na stronie chwalisz sie znajomoscia PHP/MYSQL, wiec sorry, ale skoro posiadasz takie umiejENtnosci (btw. popraw to na umiejĘtnosci, bo kole w oczy, tym bardziej, ze to naglowek), to powinienes dac sobie z tym rade.
Jak dostaniesz zamowienie na skrypt PHP, ktorego nie bedziesz potrafil sam napisac, to tez bedziesz liczyl na gotowca na tym forum? No i czy wtedy podzielisz sie zarobkiem? smile.gif
Proponuje dodac tam, ze na PHP znasz sie slabo, bo jesli ew. klient zapozna sie z Twoja "znajomoscia" PHP, to ma prawo pomyslec, ze na reszcie znasz sie tak samo winksmiley.jpg
I nie pomysl sobie, ze napisalem to po zlosci.
DestiX
kapuch hahahahahahahahahhahahahahhahahahahah hahahhahahahahaahh bo padne .... www.Robot-site.pl to nie moja strona exclamation.gif!! dalem ja tylko dla przykladu exclamation.gif!! klania sie czytanie ze zrozumieniem hahahahahah... moja strona to www.destix.tk hahahahahha
kapuch
Cytat(DestiX @ 30.05.2010, 08:43:24 ) *
kapuch hahahahahahahahahhahahahahhahahahahah hahahhahahahahaahh bo padne .... www.Robot-site.pl to nie moja strona exclamation.gif!! dalem ja tylko dla przykladu exclamation.gif!! klania sie czytanie ze zrozumieniem hahahahahah... moja strona to www.destix.tk hahahahahha

To tym bardziej nie masz sie czym chwalic, zerzneles szablon i do tego zrobiles to w TRAGICZNYM stylu - brakuje Ci wyobrazni, kreatywnosci i wiedzy,a o Twojej ortografii nie wspominajac.
Pomine juz fakt, ze dzisiaj o godz. 8:54 zedytowales swojego 4 posta, dodajac swoj "prawdziwy" adres www, a teraz chcesz mi wmowic, ze "nie czytam ze zrozumieniem", miales nadzieje ze nikt tego nie zauwazy?...wiec
Cytat
DestiX hahahahahahahahahhahahahahhahahahahah hahahhahahahahaahh bo padne ....

Zarabiaj kokosy i nie zawracaj Nam glowy.

Z mojej strony juz nie licz na odp. bo juz teraz odpisujac Tobie na ten debilny post, czuje ze lamie podstawowa zasade:
"Nigdy nie polemizuj z idiotą - pierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, potem pokona doświadczeniem."
DestiX
kapuch tempy jestes czy udajesz questionmark.gif Jak by robot-site byla moja strona to po jakiego *** miał bym robic kontakt ktory na tej stronie jest oraz zamowienia ktore tez na tej stronei sa ?! wez sie walnij zeby nie przeklnac w glowe ok. I owszem dodalem adres mojej strony dla takich jeb*****ch ludzi jak ty... a co do szablonu to on mi zrobil szablon strony na zamowienie i to taki przykladowy bo juz grafik pracuje nad nowym... a od mojej ortografi sie odpierdol bo to ze nie uzywam jej na forach nie znaczy ze zawsze jej nie uzywam. Wiesz co wez sie juz lepiej nie odzywaj bo sie osmieszasz coraz bardziej
varez
już zgłaszam do zamknięcia, koleś kultury się naucz.

Cytat
bo to ze nie uzywam jej na forach nie znaczy ze zawsze jej nie uzywam

Jak to mówią na zagranicznych forach:
This made my day biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.