Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wątki nieprzeczytane - jak?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robos85
Mam zamiar zrobić na stronie coś podobnego jak jest na forach. Chodzi o nieprzeczytane elementy. U mnie będą to artykuły.
Zastanawiam się jak to najlepiej zrobić? Każdy użytkownik będzie miał "własny zestaw" tych elementów w zależności co przeczyta. Nowi uzytkownicy domyślnie będą mieli przeczytane wszystkie elementy do tej pory wstawione.

Jak to najlepiej zrobić?
thek
Weź dowolny skrypt forum który to posiada, zobacz w kod, zastanów się i pisz winksmiley.jpg A powazniej nieco mówiąc, to tematów o tym jak rozwiązywać "nieprzeczytane tematy" było nawet tutaj na forum kilka. Artykuły można podobnie.
Van Pytel
Najlepiej w bazie to zrobic,
Mam tabele np artykuly
ID
Artykul
IDusera
Przeczytane - tak/nie

I teraz robisz zapytanie + warunki, jesli user przeczytal to nie wyswietla mu nic, w przeciwnym wypadku pokazuje mu artykuly ktore nie przeczytal.
zend
Do każdego przeczytanego wątku wstawiasz id usera i id watku, potem z wyświetlając listę wątków sprawdzasz czy istnieje rekord mowiacy ze wątek przeczytany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.