Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Curl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ulysess
dobry wieczór , a może dzień dobry.. smile.gif

chciałbym się zalogować do pewnej witryny ALE ... wyskakuje błąd.. próbowałem normalnie się zalogować i takie coś nie wyskakiwało , przypuszczam więc że strona wysyła cookie i tutaj pojawia się pytanie jak mam to zrobić aby zapisało ciastko a następnie próbował się zalogować

'skrypt' wygląda następująco:

1. <?php
  2. $c = curl_init();
  3. curl_setopt($c, CURLOPT_HEADER, 1);
  4. curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  5. curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  6. curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'adres.www.pl');
  7. curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1);//przesylamy metodą post
  8. curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login=LOGIN&haslo=HASLO&kod_obrazek=1'); //dane do wyslania
  9. curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  10. $page = curl_exec($c);
  11. curl_close($c);
  12. echo 'Wynik: <br>'.$page;
  13. ?>

hmm błąd wyskakuje w momęcie bezpośredniego wejścia na strone gdzie są przetwarzane dane z formularza logującego
yevaud
nawet nie smiem spytac co to za blad wyskakuje, bo skoro nie napisales, to najprawdopodobniej chodzi o informacje niejawna
Ulysess
próbowałem się zalogować do pewnej gry via www
wchodząc bezpośrednio na link sprawdzający dane wysłane POST wyświetla się 'Błąd' to samo wyskakuje po 'odpaleniu' skryptu powyżej... co najśmieszniejsze tym skryptem udało mi się zalogowac do serwisu fotka.pl
prosił bym o naprowadzenie mnie w czym popełniam błąd lub o czym zapominam..
amii
Ciężko stwierdzić, ogólnie curl ciężko się zalogować (sam mam z tym problem) czasem wynika to z zabezpieczeń stron. Rozumiem, że pola hidden sprawdzałeś ?
Spróbuj może przez wtyczkę live http headers wysłać dane z POST i sprawdź co jest dokładnie wysyłane.
Ulysess
tak sprawdzałem jakie pola są wysyłane i kombinowałem na zmiane wysyłając tylko część danych i przy żadnej próbie nie wyświetla na stronie logowania "Błąd" nie wiem jak to sprawdzić co jest wysyłane albo co może być wysyłane przy logowaniu bo po prostu się nie znam :/.. zainstalowałem Live HTTP Headers i jaki mam następny krok wykonać questionmark.gif

w Generate dostrzegłem coś takiego:
GET /ajax_php/infbox.php?_=1278323782159
amii
Otwierasz stronę z logowaniem w tle uruchamiasz program zakładka header i patrzysz jakie dane wysyła do POST
Ulysess
hmm rozumiem ze mam otworzyć stronę logowanie i się zalogować questionmark.gif

czemu dokładne mam się przyjrzeć questionmark.gif

login=xxx&haslo=xxxx&kod_obrazek=94827160&Submit=Zaloguj

hm to submit też mam wysłać ?:|

Cysiaczek
Jaka to gra? Tzn adres.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.