Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Dziennik internetowy podział tabelki z ocenami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
meron11
robię dizennik internetowy acl mam zapisane bezpieczeństwo sesjii też tylko niemam pomysłu jak zrobić tabelę z ocenami ma się w niej znajdować :imię nazwisko ucznia ,przedmiot,ocena,za co ?(sprawdzian itp),klasa,nauczyciel .chodzi mi o to żeby móc łatwo odczytywać pod tym kątem oceny np chcę zobaczyć tylko oceny UCZNIA Jan kowalski z języka angielskiego z klasy 3c mam pewien pomysł jak to zrobić ale to by obciążało bazę ,potrzebuje tak podzielić bazę żeby zużyć jak naj mniej zapytań ,jakieś idee?
pedro84
Cytat(meron11 @ 6.07.2010, 22:23:17 ) *
robię dizennik internetowy acl mam zapisane bezpieczeństwo sesjii też tylko niemam pomysłu jak zrobić tabelę z ocenami ma się w niej znajdować :imię nazwisko ucznia ,przedmiot,ocena,za co ?(sprawdzian itp),klasa,nauczyciel .chodzi mi o to żeby móc łatwo odczytywać pod tym kątem oceny np chcę zobaczyć tylko oceny UCZNIA Jan kowalski z języka angielskiego z klasy 3c mam pewien pomysł jak to zrobić ale to by obciążało bazę ,potrzebuje tak podzielić bazę żeby zużyć jak naj mniej zapytań ,jakieś idee?

OCENY: id ucznia, id przedmiotu, data, ocena

Dane o uczniach i przedmiotach przechowywane w osobnych tabelach.
meron11
dane o uczniach już tabelkę mam bo jest do acl napisana winksmiley.jpg.Jeszcze do twojej tabeli dodamklasę i chyba ok będzie ,thx winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.