Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Google Analytics
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaźmirz
Witam.
Skorzystalem z uslugi google analytics dla swojego swerwisu, serwis posiada domene aaa.pl (wymyslone) i pod ta domena ustawilem statystyki google analytics, ale do serwisu mam podpietych kilka domen, bbb.pl, ccc.pl, ddd.pl itp, ktore prowadza w to samo miejsce, na ten sam serwer.
Teraz nie wiem czy google analytics sledzi tylko wejscia z domeny aaa.pl, czy rowniez sledzi wejscia z bbb.pl, ccc.pl itp?
Moge utworzyc osobne profile do kazdej domeny, ale wtedy bym musial wkleic dodatkowy kod sledzenia dla danego ID w tym samym pliku index, co przy sporej ilosci domen zrobilo by balagan w kodzie.
Czy google zlicza wejscia bez wzgledu na to, z ktorej domeny wchodzimy?
I tak przy okazji, czy mozna wlaczyc jakos rozroznianie domen? Tak aby bylo wiadomo, z ktorej domeny jest wiecej wejsc?
michaJlS
a może poprostu wybierz jedną główną domenę i w htaccessie zrób stałe przekierowanie na nią?
kaźmirz
Cytat(michaJlS @ 28.08.2010, 12:28:35 ) *
a może poprostu wybierz jedną główną domenę i w htaccessie zrób stałe przekierowanie na nią?

Nie no przekierowywanie odpada, moglem to nawet zrobic z poziomu rejestratora, ale ja chce miec tak, ze po wpisaniu bbb.pl mam ta sama strone co aaa.pl, ale w pasku adresu bbb.pl, nie chce frameset'ow, htaccess'ow. winksmiley.jpg
Chce normalnie po ludzku podpiac wiele domen i chce aby google zliczalo bez wzgledu na domene, wszystkie wejscia.
flashdev
Cytat(kaźmirz @ 28.08.2010, 12:17:09 ) *

http://img709.imageshack.us/f/36252335.png/
kaźmirz
Cytat(flashdev @ 28.08.2010, 12:49:16 ) *

No wlasnie tez to patrzylem, ale nie bylem pewien, czy tutaj chodzi o same koncowki, tzn mam domene aaa.pl i moge zliczac tez aaa.eu aaa.de, ale juz bbb.pl nie.
Ale skoro podales mi to rozwiazanie, tzn. ze to dziala zarowno dla samych koncowek domen, jak rowniez dla calkowicie innych domen.
Dzieki.
franki01
Google Analytics śledzi wszystkie domeny. Możesz je zobaczyć wchodząc z pulpitu nawigacyjnego GA w menu Użytkownicy > Właściwości sieci > Nazwy hostów.

EDIT:
Nie wybierając tych wielokrotnych domen powyżej, również są śledzone wszystkie domeny. Wybrałem pojedynczą i śledzi mi serwer alpha, beta i produkcyjny. Na każdym jest inna domena.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.