Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesyłanie kodu html na poczte - formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adi456
Jak przy wysyłaniu formularza przesłać html?

1.  
  2. $message = "<body><h1>Treść</h1> \n $marka\n $model\n </body>";
  3.  
  4.  
  5. @mail("$email","$subject","$message")
  6. or die("$error");
  7. echo "$ok";

chciałbym żeby po otrzymaniu formularza na pocztę otwierał się w szablonie jaki wymysle i nie chodzi tu tylko o h1 tylko cały html

chyba że program pocztowy potrzebuje jakiś znaczników żeby rozpoznawał html'a bo gdy wysyłam tą treść to pokazuje mi:

<body><h1>Treść</h1>
SE
k700</body>
nospor
Czy naprawdę tak cięzko zajrzeć do manuala?
http://pl2.php.net/manual/pl/function.mail.php
Cytat
Przykład #4 Wysłanie e-maila w formacie HTML

I sobie doczytaj jak wygląda ten przykład!
adi456
No i zrobiłem wszystko zgodnie z tym manualem i działało świetnie. Przeniosłem pliki na inny serwer i przestało działać kombinowałem na wszystkie sposoby i nic. Proszę o pomoc
nospor
Przestało działać czyli co? Maile nie dochodzą? HTML nie dochodzi? Czy tak cięzko wpaść na ten banalny pomysł by od razu o tym samemu napisać? Czy naprawdę o tę prostą sprawę trzeba się dopytywac?

Zanim napiszesz kolejnego posta zapoznaj się dokladnie z tym:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
DOKLADNIE
adi456
problem pojawiał się ponownie tzn nie zmienia znaków html tylko email wyświetla je tak jak są wpisane
a na poprzednim serwerze było ok wcześniej korzystałem z masternet przeniosłem na indexo

w przychodzącej wiadomości ukazuje się nawet

Content-type: text/html; charset=iso-8859-1

gdy dużo kombinowałem zauważyłem że jak usunę
  1. . "\r\n"

wtedy ukrywa tą linie w poczcie może pomoże to znaleść problem
nospor
Może przez pomyłkę wrzuciłeś stary skrypt? Już nie raz tak użytkownicy robili smile.gif Oczywiście szli w zaparte, że nic takiego nie zrobili, jednak po paru postach stwierdzali, że faktycznie wrzucali nie to co trzeba. Sprawdź więc proszę i tę opcję winksmiley.jpg
adi456
właśnie wrzuciłem skrypt do wysyłania poczty na stary serwer masternet i gdy przychodzi wiadomość wyświetla się poprawnie ten sam skrypt nie działa w indexo więc pomylenie skryptów odpada

pomoże ktoś?

skopiowałem skrypt z manuala "Przykład #4 Wysłanie e-maila w formacie HTML" zmieniając tylko adres do wysyłki i dalej wyświetlają mi się wszystkie znaczniki html

już działa, dla zainteresowanych zrobiłem tak

1. $headers = "MIME-Versio: 1.0r\n"."Content-type: text/html; charset=UTF-8r\n";

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.