Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in X:\xampp\htdocs\testowo\register.php on line 50
a plik register.php wygląda tak
<?php echo'<div id="part"> Registration<div id="kreska"></div> <div id="windowcontent">'; {goto a;} require_once('mysqli_connect.php'); { $nickname = $email = $password = FALSE; //Sprawdza login ('/^[A-ZA-Z]{2,25}$/i',$trimmed['nickname'])){ $nickname = mysqli_real_escape_string($dbc,$trimmed['nickname']);} else{ echo '<error>Please use letter from A to Z , numbers not allowed.Nickname allowed from 2 to 25 characters</error>'; } //Sprawda Email { $email = mysqli_real_escape_string($dbc,$trimmed['email']); } else{ } //Sprawdza hasło { if ($trimmed['password'] == $trimmed['passwordr']) { $password = mysqli_real_escape_string ($dbc,$trimmed['password']); } else { }} if ($nickname && $password && $email){ $qx = "SELECT user_id FROM users WHERE email='" . $username . "'"; $rx = mysqli_query($dbc, $qx); } $rows = mysqli_num_rows($rx); if ($rows < 1) { $q = "INSERT INTO users (email,pass,nickname,activated,registration_date) Values ('$email','$password','$nickname','$a',NOW() )"; $r = mysqli_query($dbc, $q) or trigger_error ("Zapytanie $q\n<br/>Wywalilo blad : " .mysqli_error($dbc)); if(mysqli_affected_rows($dbc) == 1 ) { $body = "Thank you for registering at our site.To activate your account just click the link at the bottom\n\n"; //mail($trimmed['email'], 'testing-zone.com Activation link.' ,$body, 'from:Admin@downloading-zone.com'); echo '<h3>Thank you for Registering at our site!<br/>Activation email has been sent to'.$email.'</h3>'; }} else{ exit; } a: include('form.html'); } ?>
Po dwoch godzinach googlowania nie mogę załapać o co chodzi.Dodam ze przykład wygląda praktycznie tak samo w książce "Larry Ullman - php 6 i mysql 5 dynamiczne strony www"
BTW. Pierwszy post chciałbym się serdecznie z wszystkimi przywitać a dodatkowo chciałbym podziękować kilku osoba bez których bym się tu nieznalazl a mianowicie "Moim rodzina którzy byli dla mnie zawsze oparciem i przyjaciołom ze szkoły którzy zawsze się ze mnie naśmiewali ......(300 osób dalej) ... chciałbym podziękować tez wujkowi Google oraz (250 osób ) i pani z warzywniaka - te ziemniaki były naprawdę dobre.Tak to chyba wszyscy dziękuje za uwagę.