Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Jak zrobić obramowanie do bloku?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
markez07
Witam

Już kiedyś chciałem zrobić szablon pod CMS Joomla, ale nie za bardzo mi to wyszło. Teraz znów zacząłem i po zrobieniu szablonu przerobiłem go na szablon joomla. Ogólnie jestem zadowolony, ale wszystko wygląda byle jak, bo nie ma ramek:

np. logowanie, shoutbx... Robię to na dysku, a te informacje w blokach umieściłem żeby pokazać jak są rozmieszczone.
Chciałbym żeby była ramka i nagłówek taki jak tu:

Proszę o odesłanie do źródła które jest napisane takim językiem, że będzie mógł to zrozumieć początkujący, albo dać wskazówki jak to wykonać.

pozdrawiam
Ghost_78
Jezeli chcesz zrobic taki wyglad to musisz sie pobawic z tlem graficznym.
np. zeby zrobic partnerzy:

1. <table style="width: (szerokosc_ramki)px">
  2. <tr><td style="background-image('url_do_obrazka_tlem_naglowka'); height: (wysokosc_naglowka)px;">partnerzy</td></tr>
  3. <tr><td style="background-image('url_do_obrazka_tlem_ramki_z_trescia')"> TUTAJ TRESC PARTNEROW</td></tr>

oczywiscie te style dobrze wrzucic do pliku zewnetrznego CSS

obrazki te do naglowka i tresci robisz tak:
- naglowek - rysujesz tak jak ma wygladac
- tresc - rysujesz na wysokosc 1px
markez07
Jak zrobić żeby automatycznie przy dodawaniu nowego modułu do bloku miał ramkę i nagłówek? To chyba trzeba jakoś odpowiednio w plik css wpisać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.