mam prośbę związaną z formularzem do zapisywania np. na subskrypcję (wprowadzenie danych: imię, mail) na stronie w cms-ie. Dokładnie chodzi mi o przesłanie danych na serwer.
Poproszę o łopatologię

Część formularza istotna, odpowiadająca za wprowadzenie i przesłanie danych wygląda tak (mam taką nadzieję

<form name="subscribeform" method="post" onSubmit="return validateOnSubmit()" action="http://jakis_adres_strony/register_utf8.cgi"> <input type="hidden" name="account" value="27"> <td bgcolor="kolor"> <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="4"> <tr> <td align="right" width="49%"><font size="2" face="Arial" color="kolor">Wpisz swoje Imię:</font></td> <td width="10%"> <font face="Arial" size="2" color="kolor"> <input type="text" name="name" size="15" maxlength="40" ONCHANGE="validatePresent(this, 'validatenamemess');"> </font> </td> <td id="validatenamemess" align="left" style="color : red; white-space: nowrap; font-weight : bold;"><font face="Arial" size="2" color="kolor">*</font></td> </tr> <tr> <td align="right" width="49%"><font size="2" face="Arial" color="kolor">Wpisz swój Email:</font></td> <td width="10%"> <font face="Arial" size="2" color="kolor"> <input type="text" name="email" size="15" maxlength="40" ONCHANGE="validateEmail(this, 'validateemailmess', true);"> </font> </td> <td id="validateemailmess" align="left" style="color : red; white-space: nowrap; font-weight : bold;"><font face="Arial" size="2" color="#000000">*</font></td> <input type="hidden" name="dp60" value="Okno"> </tr> <tr>
Wiem, że trzeba napisać skrypt, który ma odbierać i przetwarzać maila, gdzie go umieścić?, ma być w php, w j. Script?
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam Serdecznie