Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesłanie danych z formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
syncbear
Witam

mam prośbę związaną z formularzem do zapisywania np. na subskrypcję (wprowadzenie danych: imię, mail) na stronie w cms-ie. Dokładnie chodzi mi o przesłanie danych na serwer.
Poproszę o łopatologięsmile.gif
Część formularza istotna, odpowiadająca za wprowadzenie i przesłanie danych wygląda tak (mam taką nadziejęsmile.gif ):

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <form name="subscribeform" method="post" onSubmit="return validateOnSubmit()" action="http://jakis_adres_strony/register_utf8.cgi">
  2. <input type="hidden" name="account" value="27">
  3. <td bgcolor="kolor">
  4. <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="4">
  5. <tr>
  6. <td align="right" width="49%"><font size="2" face="Arial" color="kolor">Wpisz swoje Imię:</font></td>
  7. <td width="10%">
  8. <font face="Arial" size="2" color="kolor">
  9. <input type="text" name="name" size="15" maxlength="40" ONCHANGE="validatePresent(this, 'validatenamemess');">
  10. </font>
  11. </td>
  12. <td id="validatenamemess" align="left" style="color : red; white-space: nowrap; font-weight : bold;"><font face="Arial" size="2" color="kolor">*</font></td>
  13. </tr>
  14. <tr>
  15. <td align="right" width="49%"><font size="2" face="Arial" color="kolor">Wpisz swój Email:</font></td>
  16. <td width="10%">
  17. <font face="Arial" size="2" color="kolor">
  18. <input type="text" name="email" size="15" maxlength="40" ONCHANGE="validateEmail(this, 'validateemailmess', true);">
  19. </font>
  20. </td>
  21. <td id="validateemailmess" align="left" style="color : red; white-space: nowrap; font-weight : bold;"><font face="Arial" size="2" color="#000000">*</font></td>
  22. <input type="hidden" name="dp60" value="Okno">
  23. </tr>
  24. <tr>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Wiem, że trzeba napisać skrypt, który ma odbierać i przetwarzać maila, gdzie go umieścić?, ma być w php, w j. Script?

Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam Serdecznie
markonix
Cytat(syncbear @ 17.12.2010, 13:27:59 ) *
Wiem, że trzeba napisać skrypt, który ma odbierać i przetwarzać maila, gdzie go umieścić?, ma być w php, w j. Script?

Umieścić to w pliku gdzie prowadzi ścieżka action w form (brak ścieżki = na aktualną stronę wyśle).

W php.

Więcej nie można powiedzieć bo nie napisałeś co ma dokładnie dodawać i gdzie (baza, plik, wysyłać maila).
Cokolwiek z tych opcji wybierzesz to odrazu odsyłam do wyszukiwarki ("php dodawanie do bazy", "php dodawanie do pliku" itp.).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.