Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Masowe wysyłanie listów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andrzejlechniak
Mam taką sprawę. Mam w bazie danych wiele adresów osób, które zapisały się do subskrypcji, ale nie chcę do każdego z osobna wysyłać maila, moim celem jest wysłanie do paru wybranych osób takiego samego listu na raz (tzn. jednocześnie); jeśli mam pięć osób, to chcę jednocześnie wysłać do trzech osób. Chodzi mi głównie o samo przetworzenie formularza i dodanie danych adresatów do niego tak, aby jeden list poszedł do WSZYSTKICH osób, które wybrałem. Poniżej podaję kod, wyświetlający dane z bazy:

1. while ($row = mysql_fetch_array($result))
  2. {
  3. extract($row);
  4. echo '<table class="admin_panel_dane">
  5. <tr>
  6. <td width="35%"><a href="mailto:'.$adres.'" title="wyślij list">Wyślij list</a> | <input type="checkbox" name="wyslij"/> '.$adres.'</td>
  7. <td width="10%">'.$status.'</td>
  8. <td width="40%">'.$data.'</td>
  9. </tr>
  10. </table>';
  11. echo '<a href="" title="wyślij listy">Wyślij</a> list TYLKO do zaznaczonych osób';
  12.  
  13. }

Jak to zrobić?
tehaha
ale co Ty za kod pokazałeś? Przecież to tylko wyświetlanie adresów. Najpierw naucz się wysyłać pojedynczą wiadomość na e-mail, a potem zrób to w pętli do wszystkich użytkowników.

//Najlepszym rozwiązaniem byłoby podzielenie wysyłki na paczki po 10-20 wiadomości i wysyłanie paczek co kilka minut z użyciem CRON'a ale nie wiem jaki jest Twój poziom wiedzy z php, więc najpierw opanuj wysyłkę w pętli.

edit/

jeżeli decydujesz się na checkboxy, tj. chcesz wysłać wiadomość do wybranych to daj nawias kwadratowy w nazwie checkboxa i do value daj adres e-mail lub lepiej ID użytkownika do którego chcesz wysłać

<input type="checkbox" value='43' name="numer_id_uzytkownikow_do_wysylki[]"/>

w ten sposób po wysłaniu formularza otrzymasz tablicę(array) zawierającą numery ID użytkowników do których chcesz wysłać wiadomość

następnie zapytaniem mysql pobierasz adresy e-mail wybranych użytkowników i wysyłasz e-mail
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.