Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pomoc w kodzie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ytolziq
Cześć! Posiadam kod:

http://pastebin.com/n0F5SsYP

Mam z nim problem, bo chciałbym zrobić linijkę "char" aby się dodawało automatycznie id skinu, a nie cały czas to samo. Bo jak otworzy się przeglądarką , i wybierzesz płeć to wyskakują skiny, i chciałbym aby wybrany skin się dawał do "char" tak jak np. "Key" - się daje, to co wpiszesz... Ale Ubranie ma się dawać takie jakie się kliknie.
Proszę o pomoc.
Fifi209
Co to za wybryki?
  1. $imie = htmlspecialchars(strip_tags(addslashes(trim($_POST['imie']))));

Najpierw zastanów się co i jak trzeba przefiltrować, zamiast walić wszędzie masę funkcji.

Poza tym najpierw polecam sprawdzić czy zmienna istnieje, choćby dlatego aby nie wyrzucał notice.
Ytolziq
Cytat(fifi209 @ 21.12.2010, 20:57:40 ) *
Co to za wybryki?
  1. $imie = htmlspecialchars(strip_tags(addslashes(trim($_POST['imie']))));

Najpierw zastanów się co i jak trzeba przefiltrować, zamiast walić wszędzie masę funkcji.

Poza tym najpierw polecam sprawdzić czy zmienna istnieje, choćby dlatego aby nie wyrzucał notice.

Skrypt obrałem z internetu, nie mojego autorstwa - więc nie do mnie pretensje, ja tylko potrzebuję zrobić tak, aby char się ustawiał z wybranego obrazka...
modern-web
Korzystasz z gównianego źródła... haha.gif
Lepiej napisz to samodzielnie od 0 zamiast brać bezsensownie napisany skrypt i poprawiać go 2x dłużej (przy okazji domyślając się co autor miał na myśli).
sadistic_son
Cytat(Ytolziq @ 21.12.2010, 21:03:35 ) *
(...)więc nie do mnie pretensje(...)
Twój temat? Twój post? To do kogo innego pretensje mają być? tongue.gif
Ytolziq
Skryptu sam nie napiszę - jestem zielony, więc proszę was o pomoc smile.gif
Proszę tylko o pomoc w zrobieniu tego char...
Mephistofeles
Pomoc, czyli gotowiec?
modern-web
Ytolziq pisz czego nie rozumiesz... jak widzisz; nikt nie jest tu skory do dawania gotowców ^^

P.S.
PHP to język łatwy do zrozumienia. Nawet jako początkujący powinieneś coś z niego rozumieć... Oczywiste jest, że funkcje typu shuffle() czy też array_reverse() mogą być Ci obce, lecz z czasem nabierzesz wprawy smile.gif
UCZ SIĘ NA BŁĘDACH - najlepsza metoda ;d
Cysiaczek
Proszę nadaj temu topikowi sensowny temat, inaczej wyleci.
Ytolziq
Nie zależy mi na gotowcu, tylko wytłumaczeniu jak to zrobić...

To jest ktoś, który by mi w tym pomógł?
Cysiaczek
no to nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.