Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL][CSS]Czy ,ktoś pracował w ActionScript 3.0 ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rid
Czy ,ktoś programował w ActionScript 3.0? , czytałem że można bezpośrednio łączyć się z bazą danych ,poza tym ActionScript 3.0 obsługuje , metodę przesyłu danych Post/Get ,czyli współgrałby z PHP -dodatkowo zaawansowane możliwości multimedialne,oraz obsługa CSS.Poza tym jest językiem skryptowym typu ,klient-side wraz z php ,który jest typu serwer-side dawałby pełną kontrolę nad aplikacją.Mam tylko pytanie czy komunikacja między PHP a AS3 możliwa jest w obie strony???Druga sprawa jak wygląda komunikacja z bazą danych?questionmark.gif
wookieb
1) AMFPHP
2) URLLoader - standardowy w as3
3) Kontrola aplikacji z poziomu serwera Flash Media Server lub darmowy Red5
Rid
Cytat(wookieb @ 31.12.2010, 21:37:37 ) *
1) AMFPHP
2) URLLoader - standardowy w as3
3) Kontrola aplikacji z poziomu serwera Flash Media Server lub darmowy Red5

Da rady to jakoś podpiąć pod apahe?questionmark.gif
wookieb
1,2 tak. 3 to jest co innego.
Rid
Znalazłem artykuł godny ,aby przedstawić go innym.naprawdę warto go przeczytać od początku do końca.Mam nadzieję,że Administrator go przypnie ,rozwiązuje on kwestie związane z instalacją XXAMP ,instalacją PHP oraz użyciem ActionScript 3.0.Oto link dostrony.Poza tym jest to praca naukowa!
wookieb
A ja znam lepszy, którego raczej chyba ty Nigdy nie poznasz. MANUAL. I to do AS3 jak i PHP.
Rid
Cytat
A ja znam lepszy, którego raczej chyba ty Nigdy nie poznasz. MANUAL. I to do AS3 jak i PHP
.A skąd ta pewnośćquestionmark.gif?Nawet nie wiem czy czytałeś -tam jsą opisane sposoby komunikacji -php ->AS3 ,AS3->php-jakbyś czytał to byś wspomniał ,także że w twoim magicznym manualu jest także sposób komunikowania z bazą mysql bo tam także jest to opisane.
wookieb
Cytat(Rid @ 1.01.2011, 01:20:19 ) *
.A skąd ta pewnośćquestionmark.gif?

Bo ty nie poczytałeś o tym co Ci wysłałem? W takim razie po co w ogóle zakładasz temat? Promujesz pracę kumpla, czy chcesz się pochwalić że doszukałeś się czegoś w google? Obstawiam to pierwsze bo to drugie nie jest żadnym sukcesem.
Cytat(Rid @ 1.01.2011, 01:20:19 ) *
Nawet nie wiem czy czytałeś -tam jsą opisane sposoby komunikacji -php ->AS3 ,AS3->php-jakbyś czytał to byś wspomniał,

Przejrzałem spis treści a po twoim magicznym zarzucie i sprawdzeniu jego trafności wiem, że:
1) Nie wiesz co mówisz
2) Wymieniłem w 20 sekund więcej metod komunikacji php i flasha (tą opisaną w pracy i nie tylko) gdzie w tej pracy tego nie opisano. Trudno tu nawet powiedzieć o namiastce AMF.
3) Nie czytam głupot ludzi, którzy w swoim niedokształceniu nadużywają słów "tylko" oraz synonimów
Cytat
Jednak należy pamiętać o tym, iż pełne możliwości streamingu dostarczy jedynie serwer Flash Media Server
a ty się jeszcze tym podniecasz bo nie maść dość inteligencji (że o pracowistości nie wspomnę) żeby zapoznać się z manualem i na podstawie tej wiedzy wyciągać jakiekolwiek wnioski.

Cytat
także że w twoim magicznym manualu jest także sposób komunikowania z bazą mysql bo tam także jest to opisane.

Czytaj punkt 3. O ile będziesz w stanie go zrozumieć...
A dla twojej jasności istnieje sposób komunikacji bezpośrednio do MySQL ale tego pewnie się dowiesz wykorzystując swoje umiejętności poszukiwawcze, które teraz mogą się wykazać.
Rid
Cytat(wookieb @ 1.01.2011, 11:40:40 ) *
Bo ty nie poczytałeś o tym co Ci wysłałem? W takim razie po co w ogóle zakładasz temat? Promujesz pracę kumpla, czy chcesz się pochwalić że doszukałeś się czegoś w google? Obstawiam to pierwsze bo to drugie nie jest żadnym sukcesem.

To źle obstawiasz.W linku ,który podałem zapisane jest wszystko w sposób prosty ,od konfiguracji serwera po używanie AS3 na serwerze Apache.Nie wiem Webkieb,może ty chciałbyś dostać jakieś zaawansowane,pismo inżynieryjne,ale takie coś byłoby tylko dla ciebie natomiast praca ta napisana jest"łopatologicznie" przeznaczona jest dla każdego, nawet dla tych co rozpoczynają przygodę z programowaniem.
Cytat
Wymieniłem w 20 sekund więcej metod komunikacji php i flasha (tą opisaną w pracy i nie tylko) gdzie w tej pracy tego nie opisano.

Proszę bardzo, napisz manual-chętnie poczytam,może inni też
wookieb
Cytat(Rid @ 1.01.2011, 14:51:48 ) *
To źle obstawiasz.W linku ,który podałem zapisane jest wszystko w sposób prosty ,od konfiguracji serwera po używanie AS3 na serwerze Apache.Nie wiem Webkieb,może ty chciałbyś dostać jakieś zaawansowane,pismo inżynieryjne,ale takie coś byłoby tylko dla ciebie natomiast praca ta napisana jest"łopatologicznie" przeznaczona jest dla każdego, nawet dla tych co rozpoczynają przygodę z programowaniem.

Niesamowite. Szkoda, że nie opisał uruchomienia komputera. Toż to ma być "łopatologiczne" smile.gif

Cytat(Rid @ 1.01.2011, 14:51:48 ) *
Proszę bardzo, napisz manual-chętnie poczytam,może inni też

Ależ proszę bardzo. <kop w dupe> najskuteczniejszy manual pracowitości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.