Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Konfiguracja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kiris
Nie moge skonfigurowac Apache i PHP. Caly czas mi nie dziala. Probowalem duzo razy z roznych stron (oczywiscie na kazdej co innego jest napisane). Wiec prosze aby ktos wrzucil na speedshare lub na jakas inna strone skonfigurowane Apache, PHP i jeszcze MySQL.
Mephistofeles
Chyba żartujesz... pełno jest takich paczek w necie. Albo pokaż konfigurację to Ci pomożemy.
kajzur
A nie lepiej zainstalować coś gotowego? Typu Webserv?
Kiris
Szypciej zakonczylbys temat dajac link, a nie piszac, ze pelno w necie. W necie jest pelno wszystkiego, a ja chcialem linka.
Spawnm
Kris - grzeczniej.
W dodatku nie piszesz jakie masz błędy, jaki os itd.
Chcesz apache + php + mysql?
apt-get install php5 itd. na ubuntu.
Ew. na windowsie zainstaluj jakieś cudo typu webserv czy wertigoserv.
Kiris
Mam Windowsa i nie dziala mi PHP. Wiec szukam juz skonfigurowanego, od razu do sciagniecia.
Mephistofeles
Były już przykłady w tym i dziesiątkach innych tematów. Napisz co konkretnie nie działa, jaki błąd dostajesz itp. to pomożemy.
Kiris
Jak napisze

<?php
echo "Hello World!":
?>

to wyskakuje

<?php
echo "Hello World!":
?>

To jest moj problem.
kajzur
Nie interpretuje kodu. Ja polecam gotowa paczkę ściągnąć - Webserv - 15 min i masz w pełni działajcy serwer HTTP apache z PHP i MySql.
Kujski
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
Kiris
Teraz zamiast

<?php
echo "Hello World!":
?>

Jest bialo. Co mam z tym zrobic?
Spawnm
masz błąd w kodzie , nie : tylko ; po echo "Hello World!".
Ustaw sobie wyświetlanie błędów.
Kiris
Poprawilem to i nadal bialo.
potreb
Zrób format C, mi przynajmniej to pomagało smile.gif "Mam Windowsa i nie działa mi PHP" - a ja mam różowe gatki.
Napisz czy zainstalowałeś jakąś gotową paczkę php, apache, mysql typu wampserver czy instalowałeś php z apache oddzielnie, to wtedy będziemy lepiej poinformowani.

Dodatkowo masz taki coś jak logi interpretera php bądź apache'a i tam też możesz znaleźć odpowiedzi.
A jak dalej nie chcesz się bawić w konfigurowanie apache i php to zainstaluj sobie wamp server i tyle. Dodatkowo masz tutaj przypięty temat dot. lokalnych serwerów.
Kiris
Nie lubie rozowego. Najpierw odzielnie zainstalowalem, a potem XAMPP-a
potreb
No i powinno działać. Paczki mają to do siebie, że powinno wszystko działać, czasami się zdarza że antywirus coś blokuje, ale to rzadkość.
Kiris
Mi nie dziala. Zauwazylem dwie dziwne rzeczy, ze nie moge ustawic secutiry (laduje sie w nieskonczonosc) i jak kliknolem phpMyAdmin napisalo mi zebym zaktualizowal MySql. Mam jeszce pytanie czy XAMPP dziala po Windows 7? Jak tak to na laptopie sprobuje jeszcze.
IceManSpy
Działa pod W7. A włączyłeś serwer w panelu? Konkretnie apache i MySQL.
Kiris
Ta
Mephistofeles
Uruchom jako administrator.
Kiris
Ta ale na Win 7, a na tym mam XP.
thek
18 postów w temacie... Większość osób doświadczonych, które stawiały nie raz LAMP czy WAMP. Jeśli problem więc jest to między krzesłem a klawiaturą. Z Twojej strony zero jakiejkolwiek pomocy dla nich. Wszystko muszą wyciągać, a i tak większości rzeczy, mimo kilkukrotnych próśb nadal jest gdzieś w niebycie. Oni nie mogli, ja mogę - zamykam. Gdy zdecydujesz się podać naprawdę istotne informacje dla tego tematu to temat się odblokuje.

PS: Groźbami lub wyzwiskami ewentualnymi możesz sobie tylko zaszkodzić. Niejeden już tego próbował i nie radzę iść tą drogą nikomu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.