Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Dwie podstrony w jednym divie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Kasper-
Witam serdecznie :)
Buduje strone internetową z mapką (google). Po lewej mam liste punktów znajdujących sie na mapie (wszystko pobierane z sqla). Po kliknięciu w obiekt na liście, pojawia się w popupie jego rozwinięty opis. Jednak jeden odnośnik z listy ma otwierać galerie, która nie otwiera sie w popupie, a chciałbym żeby pojawiała sie na miejscu tej listy. Poprostu jeden div ma pełnić funkcje umiejscowienia dwóch podstron. Rozwiązałem ten problem ramką iframe jednak nie jest to sposób który mnie zadowala.
Jeśli ktoś ma pomysł na rozwiązanie takiego problemu, prosze o odpowiedź :)

Pozdrawiam,
grabek93
Może po prostu ukryj DIV'a z mapką, a pokaż z galerią? ("ONCLICK" JS)
Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale to chyba dobre rozwiązanie zamiast ramki wbudowanej.
jedyny problem jest taki, że galeria będzie od razu ładować się, nawet jeśli nie będziemy z niej korzystać, a czas ładowania str. będzie dłuższy.
-Kasper-
Rozwiązanie ok mając jedną galerie. W momecie kiedy liczba galerii wynosi tyle co liczba markerów na mapie (np. 15) to już jest mega problem. W Iframe mogłem otwierać odpowiednie zdjęcia w zależności od wysłanego w linku id.
www.xxx.pl/wizytowka.php?id=1 i otwierało mi wizytówke markera o id=1. Podobnie musze zrobić z galerią.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź :)
grabek93
to może...

PHP include.
w zależności co w adresie dobierzesz warunek:

1. <?php
  2.  
  3. $sprawdzenie = $_GET['sprawdzenie'];
  4.  
  5. if ($sprawdzenie == mapa) echo 'mapa';
  6. elseif ($sprawdzenie == wizytowka1) include 'wizytówka1.php';
  7. elseif ($sprawdzenie == firma2) include 'firma2.php';
  8.  
  9. ?>

itp

Tylko że musisz odświeżać całą stronę. ale wystarczy 1 plik php.
Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
lobopol
Po prostu użyj ajaxa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.