Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Optymalizacja kodu Javy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Soulast
Obecnie używam dość przyjemnego kodu który pomaga mi ładnie zarządzać tabami na stronie.
Lecz na jednej stonie posiadam 5 bloków z tabami i obecnie do każdego muszę podczepiać kod:

1. <script type="text/javascript">
  2. featuredcontentslider.init({
  3. id: "tab1", //id of main slider DIV
  4. contentsource: ["inline", ""], //Valid values: ["inline", ""] or ["ajax", "path_to_file"]
  5. toc: "markup", //Valid values: "#increment", "markup", ["label1", "label2", etc]
  6. nextprev: ["Previous", "Next"], //labels for "prev" and "next" links. Set to "" to hide.
  7. revealtype: "click", //Behavior of pagination links to reveal the slides: "click" or "mouseover"
  8. enablefade: [true, 0.2], //[true/false, fadedegree]
  9. autorotate: [false, 3000], //[true/false, pausetime]
  10. onChange: function(previndex, curindex){ //event handler fired whenever script changes slide
  11. //previndex holds index of last slide viewed b4 current (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
  12. //curindex holds index of currently shown slide (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
  13. }
  14. })
  15. </script>

Oczywiście zmieniając id: "tab1", w każdym kodzie.
Teraz mam pytanie czy zna ktoś albo wie jak wykonać poszczególny kod tak aby nie powtarzać jego całego ciągle?Mianowicie próbowałem dodać do tego kodu ekstra ID przykładowo id: "tab1","tab2", lecz bez skutku zawsze się tylko kończy to tym że tylko 1en blok z tabami działa.
Z góry uprzedzam że moja znajomość javy jest znikoma.Za wszelką pomoc z góry dziękuje smile.gif
Crozin

Wystarczy to w pętlę wrzucić, gdzie przy każdym przejściu będziesz miał do dyspozycji konkretne ID:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. for (var id in "id1 id2 id3 id4 id5".split(" ")) {
  2. featuredcontentslider.init({
  3. id: id,
  4. ...
  5. });
  6. }
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.