Mam drobny problem z moim projektem i już nieco brakuje mi pomysłów. A że problem jest stosunkowo oryginalny pozwolę go przedstawić szerszemu gronu zdecydowane lepiej znającemu się na tematyce niż ja

Stoi sobie stronka www.klomnice.pl na joomli. Generalnie udało mi się z grubsza wyeliminować większość problemów oprócz niezgodności 3 dodatków występujących tylko w przypadku przeglądarki Chrome. Otóż w chwili gdy na stronie użyję galerii sigplus z włączonym stylem boxplus (np dział urząd -> o urzędzie) w chrome przestają działać skrypty odpowiedzialne za menu prawe (accordion menu) i górny rotator obrazków (jw simple image rotator). Sama galeria działa ok.
Tam gdzie galeria nie ładuje swoich skryptów pozostałe moduły też działają ok. Problem stanowi tylko ich połączenie a konkretnie coś siedzącego w skryptach boxplusa.
W ff, ie i operze problem nie występuje.
Jak to ugryźć?
Edit:
Problem z rotatorem rozwiązałem.
Problemem było wyzwalanie skryptu przez:
if ( typeof window.addEventListener != "undefined" ) { window.addEventListener( "load", init_ahr, false ); }
windows.onload=init_ahr też nie działało.
Dołożyłem:
var browserName=navigator.appName; if (browserName=="Netscape") //google chrome app.Name {window.onload = setTimeout("init_ahr();", 1000); } else ...
i śmiga.
Z menu jest podobny problem. Nie działa wyzwalanie skryptu przez:
window.addEvent('domready', function(){accordionMenu( .. itd
Podmiana domredy na load nic nie daje.
Może ktoś wie czym to zastąpić?
I czemu to przestaje działać po załadowaniu skryptu boxplus.min.js?