Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML] Automatyczne załadowanie obrazka...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
mam na stronie formularz z próbą automatycznego submita:

1. <form id="form_foto" name="form_foto" target="ramka" onsubmit="komunikaty(0,1);ladowanie('on')" action="form/form1.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
  2. <div class="box65">
  3. <p class="p25">Wybierz plik ze zdjęciem</p>
  4. <input type="file" id="input_file_zdjecie" onchange="document.forms['form_foto'].submit();" name="zdjecie" class="input12"/>
  5. </div>
  6. </form>

niestety po wybraniu obrazka, nie robi się submit. dlaczego ? przecież to powinno działać, ponieważ składnia jest raczej poprawna...
MateuszS
Jakiej przeglądarki używasz? Ja to wlepiłem i nawet pod IE działa (FF też)
kkuubbaa88
na ff i za nic nie działa u mnie... a zmieniałeś coś podczas kopiowania ? poniewaz u mnie ewidentnie nic się nie dzieje... obrazek nie przesyła oraz funkcje nie są wywoływane...
MateuszS
tzn mnie przenioslo na strone podana w action forma, czyli formularz zostal wyslany a czy przeslalo fotke nie sprawdzalem
kkuubbaa88
wlasnie zauwazylem, ze faktycznie robi submit, ale jakiś on inny od standardowego klikniecia w button. Funkcje nie są wywoływane w parametrze onsubmit oraz nie ma wartosci zwrotnych w formie JS.
MateuszS
Zamiast do onsubmit daj te funkcje do onchange w inpucie, skoro i tak form ma być wysłany po wybraniu obrazka to na jedno wyjdzie.
kkuubbaa88
tak też wcześniej zrobiłem, ale niestety nie działa to prawidłowo. Ładowanie obrazka jest zrobione bez odświeżania strony, dlatego plik z formularza po przesłaniu ma wykonać skrypt JS, a przy takim submicie to nie chce działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.