Vaticinator
20.05.2004, 18:43:13
Ja mam bardzo ważne pytanie. Po odpowiedzi na nie, można będzie ten temat skasować... Tylko dajcie mi czas na przeczytanie tej odpowiedzi.
Sprawa wygląda tak: Mam witrynę opartą na bazie MySQL. Za jakieś (niedługi już) czas będę zmieniał serwer, ale na serwerze, który sobie upatrzyłem są tylko bazy SQL, a nie MySQL. W związku z tym, pytam, czy po przeniesieniu danych z jednej bazy na drugą wszystko nadal będzie dobrze działać? Czy porzebne będą jakieś dodatkowe zabiegi?
lukaswoj
20.05.2004, 19:29:13
No to mam dla Ciebie dobrą wiadomość bo baza MySQL jest napewno "bazą SQL".
Tak naprawdę SQL oznacza "Structured Query Language" czyli strukturalny język zapytań i jest tylko definicją samego języka czyli sposobu zadawania pytań systemom baz danych zgodnych ze standardem-językiem SQL, a takim systemem nie wątpliwie jest MySQL.
Stwierdzenie, że na serwerze są bazy SQL oznacza, że może tam być Oracle, może być PostgreSQL i może być też MySQL i może być wiele innych, także nie oznacza to, że nie ma tam MySQL'a.
Jak przeczytasz to zostaw posta to będzie można skasować ten temat ;-)
Vaticinator
20.05.2004, 20:32:54
Dzięki wielkie :!:
Właśnie na taką odpowiedź liczyłem.
hmm...
gdyby kasowac kazdego posta, w ktorym zostala udzielona odpowiedz (oczekiwana przez autora) to forum to nie byloby zbyt bardzo uzyteczne... wiec lepiej niech to zostanie, moze w przyszlosci dla kogos ten post bedzie przydatny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.