Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SQL a MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Vaticinator
Ja mam bardzo ważne pytanie. Po odpowiedzi na nie, można będzie ten temat skasować... Tylko dajcie mi czas na przeczytanie tej odpowiedzi.
Sprawa wygląda tak: Mam witrynę opartą na bazie MySQL. Za jakieś (niedługi już) czas będę zmieniał serwer, ale na serwerze, który sobie upatrzyłem są tylko bazy SQL, a nie MySQL. W związku z tym, pytam, czy po przeniesieniu danych z jednej bazy na drugą wszystko nadal będzie dobrze działać? Czy porzebne będą jakieś dodatkowe zabiegi?
lukaswoj
No to mam dla Ciebie dobrą wiadomość bo baza MySQL jest napewno "bazą SQL".
Tak naprawdę SQL oznacza "Structured Query Language" czyli strukturalny język zapytań i jest tylko definicją samego języka czyli sposobu zadawania pytań systemom baz danych zgodnych ze standardem-językiem SQL, a takim systemem nie wątpliwie jest MySQL.

Stwierdzenie, że na serwerze są bazy SQL oznacza, że może tam być Oracle, może być PostgreSQL i może być też MySQL i może być wiele innych, także nie oznacza to, że nie ma tam MySQL'a.

Jak przeczytasz to zostaw posta to będzie można skasować ten temat ;-)
Vaticinator
Dzięki wielkie :!:
Właśnie na taką odpowiedź liczyłem.
mhs
hmm...

gdyby kasowac kazdego posta, w ktorym zostala udzielona odpowiedz (oczekiwana przez autora) to forum to nie byloby zbyt bardzo uzyteczne... wiec lepiej niech to zostanie, moze w przyszlosci dla kogos ten post bedzie przydatny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.