Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MiMeTEX - komiplacja, istanalcja?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Mlody18
Witam,

Chciałbym zainstalować pakiet MIMETEX na serwerze. Sciagam paczkę z oficjalnej strony pakietu i .. Mam skompilować plik, wrzucić go na serwer do katalogu CGI. Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji jak dokonać kompilacji. Bardzo proszę o wyjaśnienie procesu kompilacji pliku dla MimeTEX .

Download mimetex.zip and then type
unzip mimetex.zip
cc -DAA mimetex.c gifsave.c -lm -o mimetex.cgi
Now just mv mimetex.cgi to your cgi-bin/ directory,
set permissions as necessary, and you're all done.

Taka jest instrukcja, niestety nie wiem o co chodzi ... cc-DAA ... gdzie mam to wpisac? w total comander czy gdzieś w panelu serwera. Zupelnie nie wiem jak to ugryźć, a chciałbym stosować TEX na stronie statycznej więc byłoby to chyba najbardziej optymalnym rozwiązaniem.

Proszę o pomoc, dziękuję.
rocktech.pl
Masz dostęp na do konsoli na serwerze ?

Komenda cc .

Wykonaj i będzie ok.
Mlody18
Tzn już poradziłem sobie, ale przez to że znalazłem gotowy plik CGI... a wcześniej szukałem sposobu na kompilacje i mi się nie udało nicn a ten temat znaleźć .. dostęp do konsoli, trzeba wiedzieć gdzie to może się znajdować aby mówić czy się ma dostęp czy nie smile.gif

Czasami brakuje taki fundamentalnych instrukcji, być może nawet śmiesznych z punktu widzenia osoby mającej pojęcie w danym temacie - a szkoda bo takie coś może się przydać.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.