Serwer na którym owa rzecz się dzieje nie pozwala na wyświetlanie zawartości katalogu, gdy w katalogu podanym w linku nie znajduje się skrypt index.php czy podobny (tak apache skompilowany i już...). Jest jednak rozwiązanie, bo można zastosować pewien skrypt, umieścić go jako index.php i będzie pięknie. Odnośnie tego skryptu.
Pierwsza sprawa.
Gdy wyświetla zawartość katalogu to rysuje takie ładne foldery, czy inne przy typie pliku. Nie robi to poprzez śćiąganie jakiegoś obrazka z *jpg, *gif czy coś, ale sam go rysuje (apache jest skonfigurowane z ljpeg). Po zaincludowaniu jednak tego skryptu na jakiejś stronie obrazki wogóle nie są rysowane, a w ich miejsce wstawione są takie... hmm.. dziury ;-) widać, że coś miało być, ale tego czegoś nie ma ;-] Jak to ominąć ?
Druga sprawa
To samo z tym includowaniem (bo musze to zrobić...). Jeżeli zaincluduje ten skrypt w jakimś katalogu , w którym znajduje się jeszcze jeden katalog, a dopiero w nim skrypt wyświetlający zawartość (buheee.. zamieszałem

fotki
-> index.php (wyświetlający zawartość)
-> (jakieś pliki ze zdjęciami)
index.php (normalna już strona z zaincludowanym fotki/index.php)
(index.php w katalogu nijako głównym ma w sobie zaincludowany plik 'fotki/index.php').
Chciałbym teraz zeby wyświetlała się zawartość katalogu fotki, a nie www, co się nie dzieje, bo temu skryptowi wydaje się że jest katalog wyżej (tam gdzie go zaincludowałem).
a robię to tak:
<?php
@ include ('fotki/index.php');
?>
Nie jestem taki świetny w php i wiem że zamieszałem