public function sprawdzCzyWypelniono(){ if (empty($_POST["nazwagry"])) {$wypelniono[0] = "nazwagry"; $komunikat .= 'Nie podano nazwy gry!<br />';} if (empty($_POST["nazwaogloszenia"])) {$wypelniono[1] = "nazwaogloszenia"; $komunikat .= 'Nie podano nazwy (tytułu) ogłoszenia! <br />';} if (empty($_POST["tresc"])) {$wypelniono[2] = "tresc";$komunikat .= 'Nie podano treści ogłoszenia!<br />'; } if (empty($_POST["kontakt"])) {$wypelniono[3] = "kontakt";$komunikat .= 'Nie podano danych kontaktowych!'; } for ($i=0;$i<3;$i++) { { break; return false; }else{ return true; } } } //$komunikat odnosi się do funkcji wyswietlającej formularz, tylko ze umieszcza okienko u gory z alertami co jest nei tak
I dalej mam:
if ($dodaj->czyKliknieto()) { //KLIKNIETO -> procesy zwiazane z odbiorem danych i zapisaniem ich do bazy if ($dodaj->sprawdzCzyWypelniono()) { //Wypelniono $dodaj->wczytajZmienne(); //$dodaj->zapiszDoBazy(); // $dodaj->przypiszUserowi(); }else{ //Nie wypelniono $dodaj->wyswietlFormularz($komentarz); } }else{ //Nikt nic nie klikał - wyświetlamy fomularz $dodaj->wyswietlFormularz(''); }
PS proszę się nie śmiać z mojego "obiektowego" kodu - dopiero zaczynam z OOP

//EDIT: Generalnie, będę wdzięczy, jeżeli ktoś podrzuci mi po prostu sam pomysł na algorytm jak to ma działać - dalej powinienem sobie poradzić