Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]Zmiana wielkości czcionki na stronie po komunikacie z echo
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
boro11
Witam!
Mam dość blachy jednak dośc denerwujący problem. Mam skrypt który wyświetla mi komunikaty tekstowe za pomocą echo. W CSS'ie na stronie mam ustawioną czcionkę mała. Wszystko działa ładnie do momentu do kiedy komunikat się nie wyświetli. Myślałem że czcionka na stronie upodabnia się do tej z echo(nie stylowanej) więc nadałem jej ten sam style i o dziwo echo wyświetla się teraz czcionką mała, ale reszta nadal zmienia swój rozmiar.

Podgląd tutaj:
http://gupie.pl/casting.php

Kliknijcie w plusa/minusa aby zobaczyć co się dzieje.

Dodam że rozmiar czcionki w css'ie jest narzucona w znaczniku body a nie oddzielnej klasie.
ixpack
A kiedy wyświetlasz ten komunikat? Przed dokumentem html? (Pytanie retoryczne)
Ulysess
troche nie związane z tematem ale nie wydaje mi się aby "<table width:"650px" id="rounded" border="0" >" było poprawnie.. => style="width: 650px;"

wstawiasz 3x <br> i zamykasz tabele.. też nie jest to poprawne..

hmm zamykasz TR które nigdzie nie są otwarte.. masz mnustwo błędów w html , uważam że to może być tego winą.
ixpack
Ulysess - winą nie przetwarzania css'a - to na 100% fakt, że wyświetla span na samym początku dokumentu... wink.gif

Ale fakt - masa podstawowych błędów :/
boro11
Span dodałem żeby wystylizować tekst w echo, ale bez niego problem nie znika.

Co do innych błędów poprawię je jak się uporam z resztą smile.gif
ixpack
boro... Wstaw to echo do sekcji <body>
boro11
Problem rozwiązany przy edycji zapomniałem przenieść zaincludowany header do góry, dziękuję za naprowadzenie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.