Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][AJAX]Śledzenie kodu JavaScript w nie swoim skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Agape
Witam. Mam taki problem bo muszę wydobyć informacje ze strony a generowana jest ona przez ajax. Mam na tej stronie konto ale muszę odnaleźć kod dzięki ktoremu ta informacja jest generowana. Jest tam pare tych skryptów i są one zawile napisane gdzie zmienne mają niesugerujące nazwy.

Pytanie więc, czy/jak można śledzić kod javascript, tak żeby odnaleźć źródło z którego są pobierane dane. Cały skrypt mam u siebie ale jest obszerny. Macie może jakieś pomysły ? Z góry dzięki za zaoszczędzenie mnustwa czasu.
d3ut3r
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale zwykłe narzędzie developerskie z chrome lub firebug dla ff pokaże Ci jakie są zapytania wysyłane do serwera. w chrome znajdziesz je na zakładce Network, jest też tam przycisk Preserve Log upon Navigation włączenie tej opcji spowoduje nie czyszczenie logu po odświeżeniu / prezkierowaniu.
Agape
Ok dziekuje bardzo. Patrzyłem na nagłówki z dodatku do ff live http headers, ale on pokazywal tylko wyslane naglowki, chrome pokazuje zwracane wartosci i jest tam to co chce biggrin.gif.

Zaoszczedzilo mi to mnustwo czasu, jeszcze raz dzieki.
d3ut3r
Jeżeli używasz chrome, to tak jak pisałem zakładka network masz listę wysłanych zapytań, klikasz na interesujące cię zapytanie i na karcie Headers masz wysłane nagłówki razem z danymi zapytania, na zakładce content natomiast masz wynik zapytania czyli to co skrypt Ci zwrócił.
Agape
Yhy, nie zauwazylem na poczatku tego. Już sobie poradzilem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.