Agape
2.06.2011, 12:35:36
Witam. Mam taki problem bo muszę wydobyć informacje ze strony a generowana jest ona przez ajax. Mam na tej stronie konto ale muszę odnaleźć kod dzięki ktoremu ta informacja jest generowana. Jest tam pare tych skryptów i są one zawile napisane gdzie zmienne mają niesugerujące nazwy.
Pytanie więc, czy/jak można śledzić kod javascript, tak żeby odnaleźć źródło z którego są pobierane dane. Cały skrypt mam u siebie ale jest obszerny. Macie może jakieś pomysły ? Z góry dzięki za zaoszczędzenie mnustwa czasu.
d3ut3r
2.06.2011, 12:47:04
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale zwykłe narzędzie developerskie z chrome lub firebug dla ff pokaże Ci jakie są zapytania wysyłane do serwera. w chrome znajdziesz je na zakładce Network, jest też tam przycisk Preserve Log upon Navigation włączenie tej opcji spowoduje nie czyszczenie logu po odświeżeniu / prezkierowaniu.
Agape
2.06.2011, 13:17:46
Ok dziekuje bardzo. Patrzyłem na nagłówki z dodatku do ff live http headers, ale on pokazywal tylko wyslane naglowki, chrome pokazuje zwracane wartosci i jest tam to co chce

.
Zaoszczedzilo mi to mnustwo czasu, jeszcze raz dzieki.
d3ut3r
2.06.2011, 13:23:01
Jeżeli używasz chrome, to tak jak pisałem zakładka network masz listę wysłanych zapytań, klikasz na interesujące cię zapytanie i na karcie Headers masz wysłane nagłówki razem z danymi zapytania, na zakładce content natomiast masz wynik zapytania czyli to co skrypt Ci zwrócił.
Agape
2.06.2011, 13:25:19
Yhy, nie zauwazylem na poczatku tego. Już sobie poradzilem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.