Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]sesja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mit2
witam mam pytanie ponieważ mam sesje zrobioną i chciałbym żeby jeżeli zmienie strone ona się wykasowała żeby tylko działała na tej stronie do czasu zmiany na inna
mam taki kod
  1. if(isset($_POST['lokalizacja']))
  2. {
  3. $_SESSION['lokalizacja']=$_POST['lokalizacja'];
  4. }
Daiquiri
A nie możesz jej po prostu na końcu pliku usunąć?
mit2
jak usunąc o co ci dokładnie chodzi
mortus
Opisz szczegółowo problem. Napisz jakie dane ma zawierać zapisana w sesji zmienna, i jak te dane mają się zmieniać.

Poza tym:
"witam" pisane z małej litery jest oznaką braku szacunku dla innych użytkowników forum.
W języku polskim zdania rozpoczynamy od dużej litery.
W zdaniach złożonych stosujemy znaki interpunkcyjne, a w szczególności przecinek (, - obok M na klawiaturze QWERTY), ewentualnie rozbijamy zdanie złożone na kilka różnych zdań.
Daiquiri
session_destroy? Szczerze powiedziawszy nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć.
mit2
mam plik php z kilkoma sesjami i chciałbym żeby sesje działały tylko jeżeli jest włączony ten plik
chciałbym zrobic session_destory ale jest jeden problem ponieważ mam też inne sesje i chciałbym je zachować a niektóre zrobic session_destroy
Daiquiri
A unset($_SESSION['nazwa']) ?
modern-web
Nie powinno się już stosować takiego rozwiązania jak unset(); ... Zaleca się $_SESSION = array(); ale w tym przypadku WSZYSTKO pójdzie w cholerę, a kolega chce wyzerować tylko jedną/dwie sesje, prawda?
Ja sugeruję inne rozwiązanie: przypisuj do sesji odpowiednio wartości, a gdy chcesz je unieważnić to po prostu wyzeruj ich zawartość.
Zasada działania jest prosta; sprawdzaj czy wartość danej sesji jest != NULL i po kłopocie. Jeśli tak to sesja wygasa; jeśli nie to zostaje nietknięta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.