Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] session , wylogowywanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xmen491
Mam następujący problem ze sklepem kupując produkty jestes zalogowany np. jako franek i kupie 3 jabłka i 2 gruszki, wylogowuje się i znowu zalogowuje się jako franek wchodzę do koszyka i mam nadal tam te 3 jabłka i 2 gruszki, wylogowuje się i loguje na małgosie która nie miała nic w koszyku wchodzę w jej koszyk a tan są te 3 jabłka i 2 gruszki jak temu zaradzić aby jak wyloguj się jeden user i zaloguje ponownie to miał rzeczy w koszyku ale jak wyloguje sie jeden user a zaluguje inny to miał w koszyku swoje rzeczy, działam na sesjach wszystko.
wookieb
Zapewne nie usuwasz danych z koszyka przy wylogowaniu? (Dedukcja na poziomie podstawówki)
modern-web
  1. $_SESSION = array();

przy wylogowaniu i będzie ok smile.gif
PanGuzol
Jeśli chcesz aby po ponownym zalogowaniu użytkownik miał swoją zawartość koszyk musisz skorzystać z bazy danych, same sesje nie wystarczą.
modern-web
Po co od razu bazę danych w to angażować, na tak małe rozwiązania mogą wystarczyć pliki.
PanGuzol
Skoro tworzy jakiegoś rodzaju sklep to najlepiej bazę. Chyba nie tworzy tego koszyka żeby sobie był. musi gdzie jeszcze przechowywać produkty, zamówienia, użytkowników.
mat-bi
Baza najlepsza, można skorzystać z sqlite albo storage memory dla mysql - to są takie dane, że jak się zagubia, to nie stanie się nic zbyt wielkiego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.