tukan
27.06.2011, 22:19:20
Witam,
Powiedzmy, że opanowałem podstawy czystego ajaxa. Teraz mam pytanie czy powinienem się pouczyć różnych dodatkowych bibliotek na ten temat. Myślę o JQuery, ale może coś poza tym?
IceManSpy
27.06.2011, 22:38:36
Poucz się jQuery dla wygody. A potem korzystaj z czego chcesz. W programowaniu nie chodzi o to, aby wszystkiego się nauczyć w teorii. Doświadczenie zweryfikuje Twoje umiejętności i podstawi przed nowymi problemami.
erix
27.06.2011, 22:38:44
Bez dodatkowych bibliotek się zajeździsz - stracisz mnóstwo czasu na wynajdywanie czegoś, co zostało już wynalezione (zwłaszcza kompatybilność tych samych rozwiązań w kontekście różnych przeglądarek).
Tempo pracy wzrasta diametralnie.
Cytat
Myślę o JQuery, ale może coś poza tym?
Generalnie wszystkie są do siebie dość podobne. Poznasz jedną - dasz sobie radę z pozostałymi.
Cytat
Powiedzmy, że opanowałem podstawy czystego ajaxa.
Jeśli,tak jest to z JQ nie będzie większego problemu,a wręcz przeciwnie ułatwi to Panu pewne zadania.
tukan
28.06.2011, 11:20:46
to ok popatrzę na JQuery, ale oprócz tego jest jeszcze jakaś biblioteka warta?
erix
28.06.2011, 14:10:01
Jeśli chcesz się pakować w środowiska enterprise, to ExtJS.
tukan
28.06.2011, 19:51:44
Dzięki za odpwiedzi
jeśli ktoś ma jakiś pod ręką tutorial na temat ajaxa w jquery to prosiłbym o zapodanie - wiem, w internecie jest trochę, ale może poleci mi ktoś jeden dobry, tak abym nie musiał szukać
pozdrawiam
tukan
mat-bi
28.06.2011, 20:13:18
Wiesz, jQuery ma naprawdę dobrą dokumentację - proszę cię, zapoznaj się z nią...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.