W tomato mam tabelkę w przekierowaniach typu (opisy):
Cytat
Adres źródłowy (opcjonalnie) - Przekieruj tylko gdy z pod tego adresu, np: "1.2.3.4", "1.2.3.4 - 2.3.4.5", "1.2.3.0/24".
Porty zewn. - Przekierowywane porty widziane z WAN, np: "2345", "200,300", "200-300,400".
Port wewn. (opcjonalne) - Docelowy port wewnątrz LAN. Jeżeli pusty, to port wewnętrzny jest taki sam jak zewnętrzny. Na wpis dozwolony jest tylko jeden port, gdy przekierowywanie jest realizowane na inny numer portu jak wewnętrzny.
Adres wewn. - Adres docelowy w LAN.
Porty zewn. - Przekierowywane porty widziane z WAN, np: "2345", "200,300", "200-300,400".
Port wewn. (opcjonalne) - Docelowy port wewnątrz LAN. Jeżeli pusty, to port wewnętrzny jest taki sam jak zewnętrzny. Na wpis dozwolony jest tylko jeden port, gdy przekierowywanie jest realizowane na inny numer portu jak wewnętrzny.
Adres wewn. - Adres docelowy w LAN.
Czyli wydaje mi się, że opcja switcha jest możliwa, tylko teraz jak to załatwić z technikiem, co powiedzieć, w ogóle czy mam rację z tymi założeniami?
Serwery w serwerowniach są stawiane, każdy może dostać kilka adresów ip, więc dlaczego nie ja w sieci miejskiej? Jeśli będzie potrzebne mi bardziej zaawansowane urządzenie z chęcią się w nie zaopatrzę.