Wykonałem wszystko tak jak było to napisane w manualu i przez pewien nawet dość długi czas działało wszystko tak jak powinno teraz chce znowu tego użyć i jednym słowem kicha od dwóch dni kombinuje jak to zrobić i już brak mi pomysłów.

Tworzenie tiny
  1. file_browser_callback : function(field_name, url, type, win) {
  2. var w = window.open('http://www.mentis.biz/js/backend/elfinder.html', null, 'width=600,height=500');
  3.  
  4. w.tinymceFileField = field_name;
  5. w.tinymceFileWin = win;
  6. w.kurde = "działa ?";
  7. }

Odebranie po stronie nowo utworzonego okna:
  1. <head>
  2. <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="../../css/backend/elrte.css" />
  3. <script src="../jquery-1.6.1.min.js" type="text/javascript"></script>
  4. <script src="../jquery-ui-1.8.13.custom.min.js" type="text/javascript"></script>
  5. <script src="elfinder.min.js" type="text/javascript"></script>
  6. <script src="elfinder.js" type="text/javascript"></script>
  7. <script type="text/javascript">
  8. $().ready(function() {
  9. $('#finder').elfinder({
  10. url : 'connectors/php/connector.php',
  11. editorCallback : function(url) {
  12. window.tinymceFileWin.document.forms[0].elements[window.tinymceFileField].value = url;
  13. window.tinymceFileWin.focus();
  14. window.close();
  15. }
  16. })
  17. })
  18. function kurde(){
  19. alert(window.opener.document);
  20. }
  21. </script>
  22. </head>
  23. <body onload="kurde();">
  24. <div id="finder"></div>
  25. </body>
  26. </html>

NIe wiem czemu ale kompletnie nie działa mi przekazywanie argumentów tak jak jest to opisane tutaj: http://stackoverflow.com/questions/87359/c...-browser-window. Stronę piszę na symfony 1.4.12

Jest krok do przodu. Mianowicie zrobiłem dwie proste stronki w czystym html'u które mają za zadanie tylko przekazać sobie parametr i do tego momentu wszystko działa czyli wina leży w symfony bądź tinymce.

Wysyła
  1. <head>
  2. <script type="text/javascript">
  3. function openSi(){
  4. var anotherwindow=window.open("dwa.htm",null,'width=600,height=500')
  5. anotherwindow.vark = "varka";
  6. }
  7. </script>
  8. </head>
  9. <body>
  10. <div onclick="openSi();" style="width: 100px; height: 100px; background-color: red;">s</div>
  11. </body>
  12. </html>

Czyta
  1. <head>
  2. <title>Secondary window</title>
  3. <script type="text/javascript">
  4. function loadSi(){
  5. alert(vark);
  6. }
  7. </script>
  8. </head>
  9. <body bgcolor="#FFFFFF" onload="loadSi();">
  10. <form>
  11. <input type="button" onClick="window.opener.document.bgColor='yellow'" value="yellow">
  12. <input type="button" onClick="window.opener.document.bgColor='lightgreen'" value="lightgreen">
  13. <input type="button" onClick="window.opener.document.bgColor='white'" value="white">
  14. </form>
  15. </center>
  16. </body>
  17. </html>

Druga strona zarazem czyta jak i rozkazuje pierwszą czyli wszystko jest ok tylko w stronie docelowej coś nie idzie :/