z swfupload korzystam po raz pierwszy, dlatego nie wiem co mam zrobić żeby działało.
Problem polega na tym, że na stronie plugin się ładuje, wybieram pliki, niby wysyła. Problem w tym, że plik, który zarządza wysłanymi plikami nie robi z nimi kompletnie nic, jakby ich w ogóle nie było. Próbowałem, kombinowałem i nic.
Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny, gdyby ktoś podsunął przykład albo chociaż kawałek kodu, który coś z tymi plikami robi, bo te oficjalne właśnie nie robią nic i nie wiem jak zrobić, żeby ten mój zaczął. Mój kod (praktycznie to samo co z przykładów):
JS
<script type="text/javascript">"; var swfu; var settings = { flash_url : "swfupload.swf"; upload_url: "upload.php"; post_params: {"file_folder" : id}; file_size_limit : "10MB"; file_types : "*.*"; file_types_description : "Wszystkie pliki"; file_upload_limit : 100; file_queue_limit : 1; custom_settings : { progressTarget : "fsUploadProgress"; cancelButtonId : "btnCancel"; }; debug: false; button_width: "90"; button_height: "29"; button_placeholder_id: "spanButtonPlaceHolder"; button_text: '<span class="sendFileButton">Wybierz pliki</span>'; button_text_style: ".sendFileButton { font-size: 12px; font-weight: bold; color: #000; padding: 2px 5px 2px 5px; }"; button_text_left_padding: 3; button_text_top_padding: 3; file_queued_handler : fileQueued; file_queue_error_handler : fileQueueError; file_dialog_complete_handler : fileDialogComplete; upload_start_handler : uploadStart; upload_progress_handler : uploadProgress; upload_error_handler : uploadError; upload_success_handler : uploadSuccess; upload_complete_handler : uploadComplete; queue_complete_handler : queueComplete; }; swfu = new SWFUpload(settings); </script>
PHP (w skrócie)
if(!isset($_FILES["Filedata"]) || !is_uploaded_file($_FILES["Filedata"]["tmp_name"]) || $_FILES["Filedata"]["error"] != 0) { //header("Location: /"); } else { $uploadFile = $_FILES['Filedata']; ......//tu jest cała reszta, nie ma sensu pisać
i html
<input id="btnCancel" type="button" class="button" value="Przerwij wysyłanie wszystkich plików" onclick="swfu.cancelQueue();" disabled="disabled" style="margin: 2px 0 0 0; font-size: 10px; padding: 2px;" />";
I to wszystko co z tym związane. Niby wysyła, pokazuje postęp itd. ale nie wykonuje PHP, który był przeze mnie sprawdzany dużo razy i wszystko tam jest ok.
Prosiłbym o ewentualną korektę jak coś jest źle.
I jeszcze jedno, te 2 linijki
button_text: '<span class="sendFileButton">Wybierz pliki</span>'; button_text_style: ".sendFileButton { font-size: 12px; font-weight: bold; color: #000; padding: 2px 5px 2px 5px; }";
niby jest jak ma być a w ogóle to się nie odnosi do wyglądu tego buttona, ciągle jest białe tło i czarny tekst. Jak tu coś zmienię, tło dodam czy coś to jedyna zmiana to tekst się robi niebieski - nieważne jaki podam tutaj - a tła dalej nie ma. Jaki jest tego powód?
Za wszelką pomoc dziękuję, jak było na forum to proszę o podanie tematu, bo nie znalazłem.
Dobra, tamto już ogarnąłem i działa (chodziło rzecz jasna o sesje, bo flash nie obsługuje ciasteczek i syf się robi, ale obszedłem to po swojemu i działa).
CSS też już zrobiłem, ale jako obrazek w tle.