Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Adres
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gretzky
Otóz to jest moje forum http://goal.xaa.pl/ jednak żeby na nie wejść trzeba kliknąć najpierw Pavlok, jak zrobić aby wchodziło automatycznie?
jacobson
na serverze widocznie Twoje pliki znajduja sie w folderze pavlok. Wyjmij je z tego pliku na zewnatrz, powinno zadzialac.
Gretzky
Nie znajdują się w folderze Pavlok są na głównym, może to dlatego że stworzyłem nowe konto ftp?
mch.frnc
masz dostęp do .htaccess?
jeśli tak to dodaj:
  1. Options -Indexes
Gretzky
A jest jakiś inny sposób?
jacobson
rozumiem ze to jest na jakims hostingu. To moze tam ustalales folder w ktorym beda znajdowaly sie pliki.
Gretzky
Nie pliki są bezpośrednio na hostingu. Nie wkładałem ich do folderu. Nie wiecie jak na xaa.pl usunąć specjalne konto ftp?
mch.frnc
Cytat(Gretzky @ 9.09.2011, 23:43:32 ) *
A jest jakiś inny sposób?

jest, zmiana konfiguracji Apacha...
ale rozumiem, że jednak nie masz dostępu do .htaccess więc do konfiguracji tym bardziej.

spróbuj taki 'prowizoryczny' sposób - wrzuć plik index.html (na próbę może być nawet pusty) do głównego katalogu i zobacz, czy dalej będzie listowało katalog. jeśli będzie pusta strona to dobrze, wtedy w headzie (w index.html) ustawisz sobie przekierowanie na właściwą stronę.
Gretzky
Problem rozwiązałem samodzielnie. Poprostu miałem 2 konta FTP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.