Czy mógłby mi ktoś pomóc w skrypcie, którego zadaniem jest wyświetlanie 3 obrazków (po najechaniu myszką mają się one zmieniać, każdy obrazek składa się z dwóch sklejonych ze sobą zdjęć), z czego jeden losowo ma mieć atrybut :active?
Czyli łopatologicznie rzecz ujmując, mam 3 buttony: LCD, ED, LED, odświeżamy stronę i atrybut :active ma przycisk LCD, po najechaniu na niego kursorem myszki wraca do pierwotnej postaci, pozostałe pozostają w "spoczynku", dopóki na nie nie nakierujemy myszką. Ponownie odświeżamy stronę i atrybut :active ma button ED.
Do tej pory spłodziłem coś takiego:
CSS:
#container { margin:100px auto; width:909px; } #container div { margin-right:3px; float:left; width:296px; height:130px; border:1px solid #999; position:relative; overflow:hidden; } #container img { position:absolute; }
JS:
<script type="text/javascript"> // <![CDATA[ $(function(){ $("#container div a").hover(function(){ $("img", this).stop().animate({top:"-130px"},{queue:false,duration:200}); }, function() { $("img", this).stop().animate({top:"0px"},{queue:false,duration:200}); }); }); // ]]> </script>