Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uruchamianie programow w C
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wolak
Czy mozna z poziomu php uruchomic programy napisane w jezyku C(lub w matlabie). Jak przekazac parametry do tych programow. Moze ktos wie.
Jojo
1. Temat był już wielokrotnie poruszany.
2. Poczytaj o exec.
wolak
ok wiem juz ze proggram sie wywoluje. sory za glupie pytania ale jestem poczatkujacym.
Program w C wyrzuca na ekran kilka linijek tekstu. jak zrobic w php zeby te kilka linijek tekstu bylo umieszczonych na stronie? w sensie: wysoluje program w C komenda exec(program_w_C parametry) i dostaje odpowiedz w texarea HTML'owym. Jak to zrobic?
Paul
passthru" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Cytat
exec() executes the given command, however it does not output anything. It simply returns the last line from the result of the command. If you need to execute a command and have all the data from the command passed directly back without any interference, use the passthru() function.
wolak
To nie dziala, w sensie ze tworzy plik result_file ale jest on pusty.
passthru("/p/www-cgi/cgi-bin/renwh/2_sep AL021578 147000 600 60 > result_file");

natomiast wpisane w konsoli:
/p/www-cgi/cgi-bin/renwh/2_sep AL021578 147000 600 60 > result_file

dziala dobrze i w pliku result_file sa oczekiwane dane..

czy ktos mi powie dlaczego tak sie dzieje?questionmark.gif?
..:: pingu ::..
a ja mam pytanie po co zakładałes 2 tematy questionmark.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18843
tutaj piszesz o tym samym
wolak
bo potrzebuje szybko odpowiedzi na ten temat sory ze 2 zalozylem.

czy w ustawieniach php nie ustawia sie sciezki do programow ktore moga bc uruchamiane poleceniam,i exec itd.questionmark.gif bo wg moich domnieman ten progs moj w C sie w ogole nie uruchamia tak jak by bylo COmmand not found. ls i inne systemowe dzialaja bez problemu. .

co wy na to?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.