Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][Jquery] chowanie elementów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
majsterpstryk
Chce schować div z logowaniem i pokazc przycisk wyloguj jeśli zmienna $_SESSION['ZALOGUJ']=true , nie chce przerabiać calego skryptu na php tylko użyć np ajaxa , da się ?
qrzysztof
Dać się, da. Ale ukrywanie przycisku JavaScriptem nie jest chyba najlepszym pomysłem. Co jeśli ktoś ma wyłączony Javascript? Chyba lepiej zrobisz przerabiając skrypt.
majsterpstryk
no raczej juz chyba nikt nie wylacza Js , a jak tak to mozna zastosowac blokade ze jesli nie ma js to nie wyswietla strony ? , zaryzykuje jak to zrobić ?
qrzysztof
Czyli, jak rozumiem, chcesz mieć całe logowanie obsługiwane Ajaxem, bez przeładowywania strony.

Wklej kod.
majsterpstryk
  1. <div id="menup">
  2. <form method="POST" action="login.php">
  3. <label for="email">Email:</label>
  4. <input type="text" name="email" value="" id="email" /><br>
  5. <label for="pass">Hasło:</label>
  6. <input type="password" name="pass" value="" id="pass" />
  7. <input type="submit" value="Zaloguj" name="zaloguj"/>
  8. </form>
  9. </div>

Jeśli zaloguje to zamiast formularza pokaze sie przycisk wyloguj w divie=menup , najlepiej w jquery zebym mogl tez pochwać inne divy
nospor
Z tego ci widzę nie używasz ajax ani do logowania ani do przechodzenia między stronami. Po grzyba więc chcesz mieszać ajax do pokazywania/ukrywania okienka logowania? Totalny bezsens.

ps: uzywaj poprawnego bbcode
majsterpstryk
no tak nie używam , pytanie było czy mogę użyć js żeby schować formularz jeśli zmienna sesji istnieje ...
nospor
Cytat
pytanie było czy mogę użyć js żeby schować formularz jeśli zmienna sesji istnieje
No i odpowiedź na to pytanie już padła w drugim poście tego tematu.
qrzysztof
Chcesz jednym kliknięciem "Zaloguj" wysyłać formularz z przeładowaniem strony i jednocześnie użyć Ajaxa, którego używa się po to żeby strony nie przeładowywać?

Trochę bez sensu, zdecydowanie łatwiej i logiczniej będzie przerobić to w php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.