Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] - problem z uruchomieniem skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pvac
Witam,

mam problem z uruchomieniem skryptu JS do obsługi galerii. Gdy zapiszę skrypt na pulpicie i uruchomię w Firefox skrypt działa bez problemów. Gdy skopiuję kod na stronę www, skrypt nie działa. Prosty kod JS typu HelloWorld działa i tutaj i tutaj. Galeria nie działa na stronie. Zauważyłem, że jak edytuję źródło stronę (w FF) z wczytaną galerią z pulpitu kod jest wyświetlony prawidłowo, gdy wyświetlę to samo źródło z galerią umieszczaną na stronie www wszystkie znaki specjalne typu apostrof są pozmieniane na krzaki typu & # 0 3 9 ; (pisane łącznie)

Może tutaj jest problem? Tylko jak wymusić, żeby po wklejeniu kodu JS na stronę, strona nie zmieniała znaków na krzaczki?
nospor
Cytat
Tylko jak wymusić, żeby po wklejeniu kodu JS na stronę
Lepiej opisz krok po kroku jak ty to robisz, te "wklejenie na stronę"
pvac
Strona (szablon strony) została wykonana przez zewnętrzną firmę, natomiast ja mam możliwość dodawania zdjęć, opisów, ogólnie całej zawartości strony. Dodawanie odbywa się przez panel administracyjny, w którym dodaję teksty albo ręcznie, albo za pomocą kodu html (mniej więcej tak samo jak piszemy wątki tutaj na forum), czyli mam puste pole tekstowe, w którym wpisuję zawartość danej części strony kodem html. Mogę dodawać zdjęcia itp. No więc gdy wkleiłem w tym polu kod JS Hello world, wszystko działa bez problemów. Gdy wklejam kod galerii, nie ma nawet ramek i opisów tekstowych. Kod jest w 100% poprawny, bo uruchomiony z pulpitu (zapisany na pulpicie jako plik html) działa.
nospor
No to najwidoczniej twoja zewnętrzna firma, zamienia wszystkie znaki specjalne wklejone do tego pola na encje smile.gif
Jak to obejść? Napisać do nich i zapytać się czemu lecą se w kulki.
pvac
Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli jeśli dobrze rozumiem, to dopóki oni mi nie przestaną zamieniać znaków, to nie obejdę tego problemu?
Drugie pytanie, czy problem mam właśnie przez encje?
potreb
Tak przez encje bo nie widzimy kodu. Spytaj się firmy zewnętrznej będzie szybciej.
pvac
Dzięki za odpowiedzi, spytam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.