Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić - otóż mam formularz, w którym jest kilka pól, ale skupię się tylko na trzech: lista wyboru oraz dwa text boxy. Czy istnieje możliwość, aby napisać funkcję, która spowoduje to, że gdy na liście select zostanie wybrana opcja o konkretnej nazwie/id, to wówczas odblokowane zostaną te dwa pola tekstowe (zakładając, że przy wczytywaniu strony sprawdzam, czy został wysłany formularz i czy odpowiednie pole na liście zostało zaznaczone - jeśli tak, to wtedy już przy wczytaniu strony text boxy są odblokowane, jeśli nie, to są 'disabled')? Formularz obsługuję PHP'em.
Przykład:
Gdy wybrana zostanie opcja numer 3 (onClick czy coś w tym stylu), wówczas odblokowują się pola input tekst_1 i tekst_2. Dodatkowo przy wczytywaniu strony sprawdzam, czy formularz został wysłany (to PHPem), jeśli tak, to zaznaczam odpowiednie opcje w formularzu (również PHP), natomiast Java powinna sprawdzić, czy w select jest zaznaczona opcja 3 - jeśli tak, to ma odblokować texty - taka funkcja typu eval.
Czy może mi ktoś z tym pomóc? Jakieś pomysły?