Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]problem z dostępem do strony www (logowanie)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mpm1122(zapomniałem_hasła)
Witam was mam pewnie problem , a dokładniej mam dwa formularze kontaktowe jeden dla osób zalogowanych a drugi dla zwykłych . I tu jest problem mam za odnośników w header około 10 i więcej się nie zmieści próbowałem zrobić coś takiego użyłem sesji co prawda działa , ale ukazuje się dopiero w tedy kiedy jesteśmy zalogowani .

1. <li><a href="../kontakt.php">Kontakt </a></li>
  2. <?php if (isset($_SESSION['login'])) { echo ''; } else {?>

A jeśli daje tak bez $_SESSION['login'] to każdy ma dostęp co jest frustrujące . Może teraz wam napiszę o wyglądzie mam 2 pliki pierwszy z nich to kontakt.php dostępny dla wszystkich a drugi kontaktlogin.php dostępny wyłącznie po zalogowaniu . Jednocześnie nie mogę sobie pozwolić na kolejne odnośniki na stronie . Myślałem nad takim rozwiązaniem :
  1. <li><a href="../kontakt.php">Kontakt</a></li>
  2. <?php if (isset($_SESSION['login'])) { echo ''; } else {?>
  3. <li><a href="../kontaktlogin.php">Kontakt</a></li>
  4. <?php } ?>

Ale teraz po zalogowaniu zamiast jednego są aż dwa odnośniki . Proszę o szybką pomoc .
gorden
przecież to oczywiste
  1. if(isset($_SESSION['login'])) {
  2. echo '<a href="uzytkownik">a</a>';
  3. } else {
  4. echo '<a href="gosc">a</a>';
  5. }
mpm1122(zapomniałem_hasła)
Już sobie poradziłem smile.gif dodałem w pliku kontakt.php że jak nie jest zalogowany to go przenosi na kontakt1.php który jest przystosowany dla gości . Temat rozwiązany można zamknąć
Barcelona
No to jest łopatologiczne rozwiązanie. Najprostsze i najbardziej skuteczne jest to co napisał gorden
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.